Εκλεισε το deal της χρονιάς στα τρόφιμα -Όλες οι λεπτομέρειες

Εκλεισε το deal της χρονιάς στα τρόφιμα -Όλες οι λεπτομέρειες
Το deal της χρονιάς στο χώρο των τροφίμων πραγματοποιήθηκε μετά τη συγχώνευση που υπέγραψαν οι H.J. Heinz και Kraft Foods Group.


Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δυο εταιρειών και πλέον Kraft και Heinz δημιούργησαν τον πέμπτο μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων και ποτών του κόσμου.
Οι μέτοχοι της Kraft θα λάβουν μετοχές στην νέα εταιρεία και ειδικό μέρισμα σε ρευστό ύψους 16,50 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Heinz θα κατέχουν συνολικά το 51% της Kraft Heinz.
Η νέα εταιρεία θα έχει οκτώ μάρκες που κάθε παράγουν περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο σε πωλήσεις, όπως τυρί κρέμα Philadelphia και κέτσαπ ντομάτας με την υπογραφή της Heinz. Η συμφωνία, που υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Nα σημειωθεί ότι η J. Heinz Co, ανήκει στην 3G Capital και την Berkshire Hathaway Inc του Γουόρεν Μπάφετ.
Η 3G Capital διοικείται από τον Βραζιλιάνο πρώην παίκτη του τένις Jorge Lemann, ο οποίος είναι τώρα ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, με μια περιουσία που εκτιμάται στα 25 δις δολ. Ο Lemann,κατέχει τα γνωστά Burger King, ενώ πρόσφατα μετακόμισε ισε στην Ελβετία μετά τις απειλές που δέχτηκε για απαγωγή των παιδιών του.
Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, διαθέτει περίπου 14.000 καταστήματα σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο σερβίροντας φαγητό σε πάνω από 11 εκατ. καταναλωτές ημερησίως. Η αλυσίδα όπως έγινε γνωστό σκοπεύει να εισέλθει και στην ελληνική αγορά

Τα προϊόντα της Kraft
Capri Sun

Jell-O

Cracker Barrel
Kool-Aid
Philadelphia
Planters
Tassimo

Tα προϊόντα της Heinz


Tomato ketchup
HP sauce
Heinz Beanz
Lea & Perrins
Daddies
Weight Watchers

Αξιολόγηση