Νέα εξαγορά από την ΑΒ Βασιλόπουλος - Eπιβεβαιώνει η εταιρία

Νέα εξαγορά από την ΑΒ Βασιλόπουλος - Eπιβεβαιώνει η εταιρία
Και ενώ ο Σκλαβενίτης προχωρά σε μπαράζ εξαγορών, άλλοι μεγάλοι παίκτες του λιανεμπορίου, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος επιλέγει προς το παρόν το ρόλο του παρατηρητή περιοριζόμενη σε περιφερειακές εξαγορές , κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς.


Όπως αυτή της τοπικής αλυσίδας Key Food, η οποία διαθέτει στη Χίο 4 καταστήματα, την οποία επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της η ΑΒ Βασιλόπουλος. Η εταιρία προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου, στο οποίο δεσμεύεται και για την διατήρηση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας (120 εργαζόμενοι).
Τα τέσσερα καταστήματα μετά την ολοκλήρωση των συμβολαίων θα μετονομαστούν σε ΑΒ Βασιλόπουλος. Να σημειωθεί ότι τα Key Food ήλεγχαν το 30% περίπου της καταναλωτικής αγοράς του νησιού.
Η αλυσίδα, μέλος του ΕΛΟΜΑΣ, το 2013 είχε τζίρο 14 εκατ ευρώ ενώ οι καθαρές ζημιές της ανήλθαν στις 200.000 ευρώ.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2013 έχει προχωρήσει σε εξαγορές περί των 16 καταστημάτων από τις αλυσίδες Μπαλάσκας, Βασιλειάδης, Ποδαράκης, Καραγεώργος, Αρβανιτίδης, Welcome και Εxtra Πρώτα, συνολικού εκτιμώμενου τζίρου περί τα 50 εκατ. ευρώ. Κατά την περσινή χρονιά η αλυσίδα ενίσχυσε κατά 27 καταστήματα το δίκτυό της, αριθμώντας στο τέλος του 2014 συνολικά 308 σημεία στην Ελλάδα, έναντι 281 στο τέλος του 2013.

Τί αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΒ Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος προχωρά στην υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου για το 2015, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

'Εχοντας ως στόχο να αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ σε καθαρές πωλήσεις, διευρύνει το δίκτυο των καταστημάτων της και στο Βόρειο Αιγαίο με την υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς τεσσάρων καταστημάτων και ενός κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας από την εταιρεία "Key Food" στη Χίο.
Με την απόκτηση των τεσσάρων καταστημάτων από την «Key Food», η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινιάζει την παρουσία της στη Χίο.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος καλωσορίζει τους 118 εργαζόμενους στην Αβητική οικογένεια και υπόσχεται μαζί με τα νέα μέλη της να προσφέρει το καλύτερο στους πελάτες του νησιού.
Από τα τέσσερα νέα καταστήματα, τα τρία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.
Το πρώτο βρίσκεται επί της οδού Φ. Πασπάτη 9Ε, διαθέτει 640 τ.μ. χώρο πώλησης και άνετο υπαίθριο πάρκινγκ , το δεύτερο επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 38, το οποίο μετά την ανακαίνισή του το 2013, διαθέτει 340 τμ χώρο πώλησης και το τρίτο επί της οδού Γ. Βερίτη 78β, με 960 τμ χώρο πώλησης και άνετο υπαίθριο πάρκινγκ 90 θέσεων. Το τέταρτο κατάστημα με 150 τ.μ. χώρο πώλησης, βρίσκεται 3 χλμ από την πόλη της Χίου, στην περιοχή Βροντάδο.

Αξιολόγηση