Υπεγράφη η συμφωνία με την Total για τη διεξαγωγή ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ

Υπεγράφη η συμφωνία με την Total για τη διεξαγωγή ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ
Υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη και το γενικό διευθυντή της Total E&P Cyprus B.V. Ζαν Λικ Πορσερόν η συμφωνία για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνητικών εργασιών στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι η ενδεδειγμένη αλλά και περίπλοκη νομική φόρμουλα ευρέθη και έτσι φτάσαμε σήμερα στην υπογραφή του τροποποιημένου συμβολαίου που διασφαλίζει την παραμονή της TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Γενικός Διευθυντής της Total E&P Cyprus B.V., Jean-Luc Porcheron υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνητικών εργασιών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, στις οποίες θα προβεί η Total ούτως ώστε να αξιολογήσει περαιτέρω το ενεργειακό δυναμικό του ερευνητικού τεμαχίου 11.

Η σημερινή συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμβατικής σχέσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Total E&P, σε σχέση με το τεμάχιο 11.

Αξιολόγηση