Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Cyta

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Cyta
Διαπραγματεύσεις με την κυπριακή Cyta ξεκίνησε η Wind Hellas για την εξαγορά της Cyta Hellas, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας “Φιλελεύθερος”.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα, η αρχική πρόταση αφορά προσφορά προς τη Cyta ποσού που πλησιάζει στο ποσό της συνολικής συσσωρευμένης ζημιάς της Cyta Hellas, που ξεπέρασε τα €170 εκατ. από τη λειτουργία της θυγατρικής από το 2008 μέχρι και το 2014.

Η Wind, σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, έχει κάνει την πιο δελεαστική πρόταση, αφού αναζητά «σύμμαχο» για να μπει δυναμικά στην αγορά του ίντερνετ και της σταθερής τηλεφωνίας, αφού έχει ήδη σημαντική ανάπτυξη και εκτόπισμα στην κινητή τηλεφωνία.

Κατά τη συζήτηση της Τρίτης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για τον Προϋπολογισμό της Cyta για το 2015, όπου προβλέπονται ακόμα μέχρι και 5 εκατ. ευρώ, λέχθηκε σαφώς τόσο από βουλευτές, όσο και από τον πρόεδρο της Cyta ότι αναζητείται τρόπος αποξένωσης της Cyta Hellas από τη μητρική. Στόχος είναι να μειωθεί η επιβάρυνση στη μητρική, όπως και η αναγνώριση της κατ' εξακολούθηση αποτυχίας υλοποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων.

Αξιολόγηση