ΟΠΑΠ: Παράταση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Gaming Hall

ΟΠΑΠ: Παράταση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Gaming Hall
Παράταση 15 ημερών, έως το τέλος Φεβρουαρίου, στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΟΠΑΠ για την απόκτηση Gaming Hall από ενδιαφερόμενους ιδιώτες – συνεργάτες έδωσε ο ΟΠΑΠ λόγω της μεγάλης προσέλευσης των τελευταίων ημερών, όπως ακριβώς έγινε και στην αρχική πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ιδιοκτήτες πρακτορείων.


Ανάμεσα στις εκατοντάδες αιτήσεις ιδιωτών που έχουν κατατεθεί περιλαμβάνονται και πολλές αιτήσεις από υφιστάμενους ιδιοκτήτες πρακτορείων οι οποίοι δεν μετείχαν στην αρχική διαδικασία και ο ΟΠΑΠ τους παρείχε αυτήν την επιπλέον δυνατότητα επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή τους στο εγχείρημα των VLTs.
Παράλληλα, με ικανοποιητικό ρυθμό τρέχει και η διαδικασία ενοικίασης καταστημάτων (με συγκεκριμένες, σαφείς προϋποθέσεις που έχει θέσει ο ΟΠΑΠ) στα οποία θα λειτουργήσουν τα Gaming Halls. Ήδη έχουν κατατεθεί περισσότερες από 4.000 αιτήσεις από ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα.
Καθοριστικός παράγοντας στην εκδήλωση αυξημένου ενδιαφέροντος παίζει το γεγονός ότι θα καταβάλλεται από τον ΟΠΑΠ ελκυστική προμήθεια επί του μικτού κέρδους (GGR) με στόχο η απόσβεση της επένδυσής των ιδιωτών-συνεργατών να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα (με βάση τον ευλόγως εκτιμώμενο μέσο κύκλο εργασιών).
Τα οφέλη από την ανάπτυξη των VLTs θα είναι πολλαπλά και για την ελληνική οικονομία, καθώς αναμένονται επιπλέον φορολογικά έσοδα για το κράτος (ήδη το 30% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα). Σημαντικά οφέλη θα προκύψουν και από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου (σύμφωνα με εκτιμήσεις τις ΕΕΕΠ και διεθνείς μελέτες, ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα εκτιμάται ετησίως στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα ή έμμεσα πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, με παράλληλη τόνωση της τοπικής αγοράς real estate και του κατασκευαστικού κλάδου.

Αξιολόγηση