«Πράσινο φως» στην εξαγορά της Makro Cash & Carry

«Πράσινο φως» στην εξαγορά της Makro Cash & Carry
Το «πράσινο φως» στην απόκτηση της δραστηριότητας της Makro Cash & Carry στην Ελλάδα από τη Σκλαβενίτης, άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή γνωστοποίησε ότι ενέκρινε, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε» από την «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέσω της θυγατρικής της «ΙΝΩ Εισαγωγές και Εμπορία Αγαθών, Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Εκμετάλλευση Ακινήτων Ανώνυμος Εταιρία».

Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στη λιανική πώληση, στη χονδρική πώληση και στον εφοδιασμό ειδών σούπερ μάρκετ δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου η ελληνική αλυσίδα είχε ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας απόκτησης του συνόλου των μετοχών της MAKRO Cash & Carry, μέλους του γερμανικού METRO GROUP.

Η αξία επιχείρησης (enterprise value) της συναλλαγής ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ.

Η Σκλαβενίτης, με κύκλο εργασιών σήμερα 1,2 δισ. ευρώ περίπου και 8.500 εργαζομένους, έχει παρουσία με 110 καταστήματα λιανικής στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Με την εξαγορά της MAKRO θα λειτουργεί, μέσω του νέου δικτύου Cash & Carry, σε 9 επιπλέον σημεία εκ των οποίων τα 7 σε μεγάλες πόλεις εκτός Αττικής.

Ο κύκλος εργασιών της MAKRO κατά το τελευταίο έτος ανήλθε σε 300 εκ. ευρώ περίπου, ενώ η εταιρεία απασχολεί 1.000 εργαζομένους.

Αξιολόγηση