Τα «μέτρα» των πολυεθνικών εν όψει εκλογών

Τα «μέτρα» των πολυεθνικών εν όψει εκλογών
Σε καθεστώς επιφυλακής βρίσκονται εν όψει εκλογών τις τελευταίες ημέρες οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που έχουν δραστηριότητες στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πλήθος πολυεθνικών έχουν καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την ερχόμενη Δευτέρα ενώ έχουν προβεί σε κινήσεις που μπορούν να θεωρηθούν ακόμα και ακραίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλη ασφαλιστική εταιρία με έδρα χώρα μέλος της ΕΕ όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες έχει μεταφέρει όλα τα διαθέσιμά της πλην της μισθοδοσίας προσωπικού μηνός Ιανουαρίου σε τράπεζες του εξωτερικού. Ταυτόχρονα έχει καταρτίσει σχέδιο αντιμετώπισης για τυχόν προβλήματα ρευστότητας που θα προκύψουν στην αγορά και έχει καλέσει το προσωπικό της τη Δευτέρα το πρωί να βρίσκεται στη θέση του και σε επιφυλακή να προσέλθει ανά πάσα στιγμή στην εταιρία μετά το βράδυ της Κυριακής.
Την ίδια στιγμή άλλη εταιρία του χώρου των τροφίμων στη Δυτική Ευρώπη η οποία έχει ρευστότητα προχώρησε τις προηγούμενες εβδομάδες στη λήψη χρηματοδότησης από ελληνική τράπεζα με ενέχυρο επιταγές που έχει στην κατοχή της και στη συνέχεια μετέφερε όλα τα διαθέσιμά πλην αυτών που καλύπτουν υποχρεώσεις ολίγων ημερών σε τράπεζες του εξωτερικού.
Και οι δύο επιχειρήσεις με τις οποίες ήλθε σε επικοινωνία το Fpress ισχυρίστηκαν ότι τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα καθώς το θολό τοπίο που διαμορφώνεται δεν δημιουργεί αίσθημα εμπιστοσύνης για τις εξελίξεις στην Ελλάδα από την ερχόμενη Δευτέρα. Όπως ανέφερε στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρίας μετά τα όσα έγιναν στην Κύπρο ακόμα και πιθανότητα 1% να υπάρχει να προκύψει πρόβλημα εμείς οφείλουμε να λάβουμε τα μέτρα μας.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ