Ελληνικός "μαγνήτης" 130 εκ ευρώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Ελληνικός "μαγνήτης" 130 εκ ευρώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Οι ισχυρότατοι ρυθμοί ανάπτυξης συνεχίζονται για την ελληνική εταιρία λογισμικού

στο χώρο της διαφήμισης μέσω κινητής τηλεφωνίας που συγκεντρώνει πλέον τον ενδιαφέρον όλο και μεγαλύτερου αριθμού επενδυτών στο Χρηματιστήριο AIM του Λονδίνου. Η InternetQ ξεπέρασε τις προσδοκίες και το 2014 πέτυχε κύκλο εργασιών 130 εκ Ευρώ αυξημένο κατά 27% και EBITDA 22 εκ Ευρώ ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 21 εκ Ευρώ περίπου. Το εντυπωσιακό είναι πως η εταιρία παρά τις ισχυρές επενδύσεις που πραγματοποιεί και τον αυξημένο δανεισμό πετυχαίνει ισχυρές καθαρές ταμειακές ροές που το 2014 έφτασαν σε 15 εκ Ευρώ.
Η InternetQ πέτυχε το 2014 πολύ ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Λατινική Αμερική ενώ το 2015 αναμένει να συμβεί το ίδιο και στην αγορά της Αφρικής στην οποία εισέρχεται.
Η εταιρία είναι η κάτοχος της πλατφόρμας marketing για κινητά Minimob αλλά και της υπηρεσίας music streaming Akazoo έχοντας συνάψει συμφωνίες με μεγάλους διεθνείς παρόχους κινητών επικοινωνιών.
Επικεφαλής και ιδρυτής της Internet Q που έχει έδρα την Αθήνα είναι ο κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος ο οποίος σήμερα κατέχει το 47% του μετοχικού κεφαλαίου. Τα πρώτα βήματα της εταιρίας έγιναν το 2000 ενώ το 2005 έγιναν τα πρώτα βήματα επέκτασης στις διεθνείς με το άνοιγμα του πρώτου γραφείου στη Νέα Υόρκη. Την ίδια χρονιά επίσης ιδρύθηκε εταιρία στο Λονδίνο και η Internet Q χρηματοδοτήθηκε από το Private Equity της Εθνικής Τράπεζας.
Το 2010 η Internet Q εισήλθε στο ΑΙΜ του Λονδίνου αντλώντας 6,8 εκ λίρες και με κεφαλαιοποίηση 31 εκ λιρών ενώ σήμερα η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα επίπεδα των 112 εκ λιρών.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ