Πώς αγγίζει η πολιτική αβεβαιότητα τις πωλήσεις της Jumbo

Πώς αγγίζει η πολιτική αβεβαιότητα τις πωλήσεις της Jumbo
Έξω πάμε καλά. Σε αυτό θα μπορούσε να συνοψιστεί η εξέλιξη των επιδόσεων του ομίλου Jumbo κατά την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2014.

Σε αυτό το διάστημα οι πωλήσεις του Ομίλου σημείωσαν αύξηση της τάξεως του +7,70% στα 341,13 εκατομμύρια Ευρώ από 316,74 εκατομμύρια που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσυνό διάστημα.
Ωστόσο η αύξηση αυτή προήλθε αποκλειστικά από τις πωλήσεις καταστημάτων εξωτερικού καθώς όπως η ίδια η εταιρία αναφέρει ότι οι πωλήσεις για το εξάμηνο που σημείωσαν τα ίδια καταστήματα στην Ελλάδα δεν αυξήθηκαν και παρέμειναν στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα είχαν αυξηθεί στα 131 εκ Ευρώ από 121 εκ Ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 και παρά τα Χριστούγεννα η εταιρία είχε απώλειες εσόδων στην Ελλάδα. Η ίδια αποδίδει το γεγονός των κακών καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα στο λιανεμπόριο εξαιτίας των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων,
Σε αντιδιαστολή, οι πωλήσεις των καταστημάτων σε Κύπρο και Βουλγαρία παρουσιάζουν -στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης- διψήφιο ρυθμό αύξησης. Εξαιρετικά σημαντική όπως αναφέρει ήταν και η συνεισφορά των καταστημάτων της Ρουμανίας όπου τα παλαιά σημείωσαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης τα δε καινούργια εξίσου εντυπωσιακές πωλήσεις.
Η διοίκηση της Jumbo προβλέπει ότι η αρρυθμία στην Ελληνική αγορά θα συνεχιστεί και για αυτό η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση του προϋπολογισμού του Ομίλου για ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών μεταξύ +4% έως +6%.
Κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο Όμιλος Jumbo πρόσθεσε συνολικά τέσσερα νέα καταστήματα. Συγκεκριμένα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους:
το νέο κατάστημα στον Ίασμο συνολικής επιφάνειας 9.000 τ.μ. περίπου,το νέο κατάστημα του Ομίλου στo Βουκουρέστι (12.000 τ.μ.), το νέο κατάστημα στην πόλη Oradea (12.000 τ.μ.) και το νέο JUMBO στην Λεμεσό της Κύπρου (12.000 τ.μ.).
Ο Όμιλος μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου διέθετε ένα δίκτυο 70 καταστημάτων πλέον σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά διέθετε 53 καταστήματα στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 4 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.
Ο Όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα και κατά το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Πελοπόννησο (9.000 τ.μ.) καθώς και ενός ακόμα υπέρ- καταστήματος στην πόλη Arad της Ρουμανίας (12.000 τ.μ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ