Τουρισμός 2015: Θολό τοπίο λόγω πολιτικής αβεβαιότητας

Τουρισμός 2015: Θολό τοπίο λόγω πολιτικής αβεβαιότητας
Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται για το 2015 προειδοποιεί σε μήνυμα του για τη νέα χρονιά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, υπογραμμίζοντας ότι σε είκοσι μέρες έχουμε εκλογές και αντί για προτάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας «το μόνο που ακούμε είναι κραυγές αγωνίας, φόβου και θυμού.»

Eιδικότερα, σε μήνυμά του τονίζει ότι: «Αναμένουμε να ακούσουμε ένα συγκεκριμένο, πειστικό, πρακτικά εφαρμόσιμο πρόγραμμα τετραετίας για ανάπτυξη, καλύτερη δημόσια διοίκηση, υγεία, παιδεία. Ένα πρόγραμμα που θα θωρακίζει τον ελληνικό τουρισμό και το θαύμα που έχει μέχρι σήμερα επιτελέσει».

Το 2014 υπήρξε αναμφίβολα η «χρυσή» χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης, τονίζοντας ότι η χώρα, ύστερα από πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης, προσπάθησε να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική της κρίση με συρρικνωμένη την οικονομία της κατά 25%, ενώ την ίδια χρονιά, η ίδια χώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, εισήλθε στην παγκόσμια τουριστική δεκαπεντάδα.

«Για πρώτη φορά ξεπεράσαμε το όριο των 20 εκατομμυρίων αφίξεων (για την ακρίβεια 21,5 εκατ. χωρίς να προσμετρώνται οι αφίξεις κρουαζιέρας– επιπλέον 2,5 εκατ. «Για πρώτη φορά πετύχαμε υπέρ-τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης 20% (μετά το 15% του 2013), σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές μας Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Κροατία, αποσπώντας νέα κρίσιμα μερίδια αγοράς. Αποτέλεσμα αυτών των εκπληκτικών επιδόσεων ήταν να δημιουργηθούν περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην παράλληλη μείωση της ανεργίας και για πρώτη φορά, επίσης μετά έξι χρόνια, να επανέλθει το ΑΕΠ της χώρας σε θετικό πρόσημο».

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, καταλήγει ο κ. Ανδρεάδης, «είμαστε έτοιμοι να ριχτούμε στη μάχη, ώστε να διαφυλάξουμε τις επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να δουλεύουμε για την επίτευξη των επόμενων στόχων μας» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Αξιολόγηση