Αυτές είναι οι εταιρείες που προγραμματίζουν επενδύσεις εκατομμυρίων μέσα στο 2015

Αυτές είναι οι εταιρείες που προγραμματίζουν επενδύσεις εκατομμυρίων μέσα στο 2015
Μπορεί η Ελλάδα να διανύει προεκλογική περίοδο και οι όποιες επιχειρηματικές εξελίξεις να έχουν προς το παρόν παγώσει, υπάρχουν όμως Ομιλοι που είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε επενδύσεις, με στόχο κυρίως την ενίσχυση της παραγωγικής τους βάσης.


Όπως και το πέρυσι, έτσι και φέτος πλήθος επενδυτικών πλάνων βρίσκονται στα σκαριά, πολλά εκ των οποίων μάλιστα, αφορούν τις παραγωγικές τους εγκαταστάσεις, γεγονός που «μεταφράζεται» για την πλειοψηφία αυτών… στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αegean
Στην αγορά 7 ολοκαίνουργιων Airbus αναμένεται να προχωρήσει την διετία 2015 -2016 η Aegean μέσω μίας συνολικής επένδυσης ύψους 300 εκατ. δολαρίων. Όπως έχει ανακοινώσει η ίδια η εταιρεία μάλιστα, στόχος της διοίκησής της, είναι να φτάσει τα 70 αεροσκάφη το 2023, ώστε να καλύπτει 350 προορισμούς και να μεταφέρει 14 - 15 εκατ. επιβάτες.


Παπαστράτος

Την απόφαση της Philip Morris International να υλοποιήσει νέα επένδυση, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ με σκοπό τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο, ανακοίνωσαν στα τέλη Νοεμβρίου του 2014, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, Νικήτας Θεοφιλόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Philip Morris International, επικεφαλής των εργοστασίων της PMI στην Ευρώπη, Μάσιμο Αντολίνα. Οι νέες επενδύσεις αφορούν την εγκατάσταση 7 νέων γραμμών παραγωγής καθώς και μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας καπνού και υπολογίζεται ότι θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, ο συνολικός όγκος παραγωγής του εργοστασίου θα διπλασιαστεί και η πρόσθετη παραγωγή θα κατευθυνθεί σε εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Pharmathen

Aποτελεί μία από τις 50 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόκειται για την φαρμακοβιομηχανία Pharmathen το επενδυτικό πλάνο της οποία συνεχίζεται και όσον αφορά τη νέα υπερσύγχρονη μονάδα της στις Σάπες Έβρου, για την κατασκευή της οποία δαπανήθηκε ποσό της τάξης των 40 εκατ. ευρώ. Εντός του 2015 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και νέα επένδυση 10 εκατ. ευρώ εκεί, αυξάνοντας έτσι και το προσωπικό του Ομίλου Pharmathen, κατά τουλάχιστον 100 εργαζόμενους.

Coca Cola 3E

Στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες προχωρά η Coca-Cola Τρία Έψιλον, με στρατηγική δέσμευσή της τη διατήρηση ισχυρής και σταθερής παρουσίας στην Ελλάδα.
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ στις μονάδες της εταιρείας στο Σχηματάρι και στο Αίγιο, ενώ η εταιρία υλοποιεί και επένδυση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής του Αιγίου, όπου παράγεται το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας, αλλά και των κτιριακών της εγκαταστάσεων.

ΑΒ Βασιλόπουλος

Σε ριζική ανανέωση του brand για το σύνολο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, προχωρά η ΑΒ Βασιλόπουλος. Πρόκειται για ένα project, το οποίο θα διαρκέσει τρία έτη (2015 – 2017) και θα συμπεριλάβει όλες της υποκατηγορίες των ιδιωτικών σημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος( ΑΒ Κλασικά, τα AB Bio και Care), ενώ για αρκετά αργότερα σχεδιάζεται η αλλαγή των προϊόντων με την ονομασία «365», καθώς πρόκειται για σειρά κωδικών που διακινείται από το σύνολο του δικτύου του βελγικού ομίλου, οπότε θα απαιτηθεί διαφορετική διαδικασία. Το κόστος της σχετικής επένδυσης, ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα η εταιρία σχεδιάζει εντός του 2015 επενδύσεις που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατ ευρώ και αφορούν την επέκταση του δικτύου της. |

Φουρλής


Επενδύσεις 12 εκατ ευρώ σχεδιάζει για το 2015 ο Όμιλος Φουρλή. O Όμιλος προγραμματίζει τη δημιουργία νέου logistic center, το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στο β' τρίμηνο του νέου έτους. Παράλληλα, επεκτείνει την δραστηριότητα του στη λιανική αθλητικών ειδών εγκαινιάζοντας τη νέα αλυσίδα Athlete's Foot μέσα στο 2015 με 2 καταστήματα σε Ελλάδα και Τουρκία και με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα το συγκεκριμένο δίκτυο να αγγίξει τα 50 σημεία στις συγκεκριμένες αγορές.


Grecotel


Με κύκλο εργασιών 151 εκατ. ευρώ, 1,85 εκατομ. διανυκτερεύσεις και ανάδειξη των επιχειρήσεων του στις πιο κερδοφόρες του κλάδου (ICAP 2014) έκλεισε η χρονιά για τα ξενοδοχεία του Ομίλου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη–Grecotel, αυξάνοντας το μερίδιο του σε 4,4%. Για το 2015 και έως το 2017 ο όμιλος, προχωρά στην υλοποίηση νέων συνεργασιών και επενδύσεων ύψους 80 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνουν νέα ξενοδοχεία, έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού υφισταμένων μονάδων, σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Μύκονο, Κέρκυρα και Χαλκιδική.


Βarilla


Η μετατροπή της Barilla Hellas σε παγκόσμιο κέντρο παραγωγής και εμπορίας ζυμαρικών και σαλτσών του ιταλικού ομίλου, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της ελληνικής θυγατρικής σε Βόλο και Θήβα. Η εταιρία στοχεύει στην περαιτέρω διεθνή επέκτασή της μέσω της Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό «έτρεχε» επενδύσεις άνμω των 5 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά την επόμενη διετία.

Αξιολόγηση