Το επενδυτικό colpo grosso Κωνσταντακόπουλου που έβαλε στο παιγνίδι το Olayan

Το επενδυτικό colpo grosso Κωνσταντακόπουλου που έβαλε στο παιγνίδι το Olayan
Η συμφωνία παρ ότι μεγάλου μεγέθους ανακοινώθηκε με λιτό τρόπο.

Ο όμιλος Olayan εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου εταιριών του Costa Navarino (TEMES) όχι μόνο τοποθετώντας χρήματα μέσω της αύξησης κεφαλαίου αλλά για να συνεχίσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Και το τέλος της διαδρομής φτάνει στην ανάπτυξη υπερπολυτελών κατοικιών που θα πουληθούν σε πάμπλουτους ανά τη υφήλιο.
Αυτό αποτελεί και το τελευταίο τμήμα των επενδύσεων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου ολοκληρώνουν το σχέδιο του αείμνηστου καπετάν Βασίλη που επί πολλά έτη προσπαθούσε κομμάτι-κομμάτι και κόντρα στην ελληνική γραφειοκρατία να βάλει το θεμέλιο λίθο μιας επένδυσης που όμοιά της δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ενα σχέδιο του οποίου τη συνέχεια και ολοκλήρωση με τις αναγκαίες προσαρμογές έχει αναλάβει ο κύριος Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Ο όμιλος Olayan πείστηκε να εισέλθει στην εταιρία έχοντας ως ορίζοντα το τέλος της επενδυτικής διαδρομής που θεωρείται χρυσοτόκο. Και αυτό διότι όταν έχουν ολοκληρωθεί οι ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και κυρίως οι υποδομές (golf, συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας κλπ) οι υπεραξίες που θα προκύψουν για την ευρύτερη περιοχή των επαρχιών Πυλίας και Μεσσήνης που αναπτύσσει τις τεράστιες επενδύσεις της η TEMES θα είναι τεράστιες. Τότε θα πραγματοποιηθεί η τελευταία φάση των επενδύσεων που θα είναι οι εξοχικές κατοικίες οι οποίες θα δικαιολογούν υψηλές τιμές πώλησης και τεράστια περιθώρια κέρδους δεδομένου ότι θα συνοδεύονται από πλήθος παροχών που θα παρέχονται από το σύνολο των εγκαταστάσεων που θα έχουν δημιουργηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το στάδιο ουσιαστικά η επένδυση βρίσκεται στη μέση της διαδρομής. Σήμερα υλοποιούνται επενδύσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων με 332 δωμάτια και 820 κλίνες στο Ριζόμυλο, και την κατασκευή εγκαταστάσεων γκολφ στην περιοχή Κυνηγού Πυλίας, ύψους 23,5 εκατ. Ήδη έχει αναπτυχθεί στο Ρωμανο Πυλίας το αρχικό κομμάτι της επένδυσης Navarino Dunes με τα δύο ξενοδοχεία (Westin, Romanos) και τις εγγκατστάσεις γκλοφ, καθώς και μέρος της δεύτερης, του Navarino Bay.

Η λογική των επενδύσεων είναι σταδιακά να δημιουργηθεί ο απόλυτος τουριστικός προορισμός για επισκέπτες υψηλότατου εισοδηματικού επιπέδου και παράλληλα να δημιουργηθούν οι υποδομές που θα τον υποστηρίζουν όπως για παράδειγμα ο δρόμος που ενώνει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με την Πύλο.

ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ