Μινέρβα: Αύξηση εξαγωγών κατά 25%

Μινέρβα:  Αύξηση εξαγωγών κατά 25%
Αύξηση 25% των εξαγωγών σημείωσε κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαΐου 2014 (1η Ιουνίου 2013 – 31 Μαΐου 2014) η βιομηχανία τροφίμων Μινέρβα ΑΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εξαγωγές της εταιρείας πλησίασαν τα 7 εκατ. ευρώ, αποτελώντας το 9% του συνολικού τζίρου, από 6% την προηγούμενη διετία.

«Η ανάπτυξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα νέων στρατηγικών προώθησης προϊόντων και συνεργασιών, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εξαγωγικού καλαθιού που περιλαμβάνει ελαιόλαδο, τυροκομικά και φέτα. Σήμερα η εταιρεία εξάγει σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ ιδιαίτερη ανάπτυξη παρουσιάστηκε σε δυναμικές και νέες αγορές, όπως είναι αυτές των ΗΠΑ και της Αυστραλίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία δίνει έμφαση σε νέες αγορές και δημιουργία νέων προϊόντων, όπως η διεύρυνση της γκάμας στα τυροκομικά προϊόντα, γραβιέρα, κατσικίσιο τυρί, φέτα.

Παράλληλα, συνεχίζει την επενδυτική της δράση στις μονάδες στο Σχηματάρι, τα Ιωάννινα και την Ανδραβίδα, με επενδύσεις εκσυγχρονισμού και αύξησης της παραγωγικότητας, καθώς και επενδύσεις νέων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, που ανέρχονται συνολικά στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αναλυτικότερα, κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαΐου 2014 (1η Ιουνίου 2013 – 31 Μαΐου 2014), η εταιρεία παρουσίασε μικρή αύξηση των προ φόρων αποτελεσμάτων στα 698.000 ευρώ, ενώ βελτίωσε το καθαρό περιθώριο επί του τζίρου στο 0,92% έναντι του 0,90% της προηγούμενης χρήσης.

Αξιολόγηση