Το δύσκολο τρίμηνο της Τηλέτυπος, οι διαφημιστικές προσδοκίες και η δόση του ομολογιακού

Το δύσκολο τρίμηνο της Τηλέτυπος, οι διαφημιστικές προσδοκίες και η δόση του ομολογιακού
Τα ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης του πρώτου εξαμήνου δεν συνεχίστηκαν και στο τρίτο τρίμηνο για την Τηλέτυπος, την εταιρία του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι τα έσοδα από τη διαφήμιση ήταν αυξημένα κατά περίπου 3,5% μετά από αρκετά χρόνια έντονα πτωτικής πορείας γεγονός που παρέχει σημάδια σταθεροποίησης της διαφημιστικής δαπάνης και διαμόρφωση τάσης ανάκαμψης. Συγκεκριμένα στο τρίτο τρίμηνο του 2014 τα έσοδα υποχώρησαν στα 13,75 εκ Ευρώ από 14,4 εκ Ευρώ πέρυσι με αποτέλεσμα στο εννεάμηνο της χρήσης ο τζίρος να είναι οριακά αυξημένος κατά 170 χιλιάδες Ευρώ στα 56,7 εκ Ευρώ περίπου. Οι ζημίες της εταιρίας στο τρίτο τρίμηνο ήταν αυξημένες στα 6,5 εκ Ευρώ από 3,7 εκ Ευρώ πέρυσι. Ωστόσο στο εννεάμηνο οι ζημίες περιορίστηκαν στα 11,1 εκ Ευρώ από 15,8 εκ Ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου στο τέλος Σεπτεμβρίου είχαν διαμορφωθεί σε 5,5 εκ Ευρώ από 8,5 εκ Ευρώ που ήταν στο τέλος του 2013 γεγονός που δείχνει ότι η εταιρία συνεχίζει να «καίει» χρήμα αλλά με μειωμένους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν. Το ζήτημα βεβαίως που γεννάται είναι ότι η εταιρία πρέπει στο τέλος του έτους να καταβάλλει δόση ομολογιακού δανείου ύψους 5,88 εκ Ευρώ.
Ο ορκωτός επισημαίνει ότι υπάρχει ζήτημα επάρκειας του κεφαλαίου κίνησης ωστόσο από την πλευρά της εταιρίας θεωρείται ότι η δραστηριότητα θα συνεχιστεί κανονικά και εφ όσον απαιτηθεί οι μέτοχοι θα ενισχύσουν κεφαλαιακά την εταιρία.

ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ