Mega deal της ΒΙΑΝΕΞ. Πήγε Κίνα με Lilly

Mega deal της ΒΙΑΝΕΞ. Πήγε Κίνα με Lilly
Αφίχθη στην Κίνα η πρώτη παρτίδα του ενέσιμου αντιβιοτικού φαρμακευτικού ιδιοσυσκευάσματος βανκομυκίνης της Lilly που παρασκευάζονται στην Ελλάδα στο εργοστάσιο Γ' της ελληνικής ΒΙΑΝΕΞ.

Αυτή η προώθηση στην Κίνα ενέσιμων αντιβιοτικών φαρμακευτικών ιδιοσυσκευασμάτων που παρασκευάζονται στη χώρα μας και αναμένεται να φτάσουν τα 10.000.000 φιαλίδια ετησίως μέχρι το 2019, σηματοδοτεί την αρχή της νέας εποχής για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Η τριμερής συμφωνία που υπεγράφη πριν από 16 μήνες προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα εξαχθούν στην Κίνα 2.000.000 φιαλίδια του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνης της Lilly, 6.000.000 το 2015 και 6.300.000 φιαλίδια το 2016.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί την αρχή, διότι ήδη στον προγραμματισμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η παραγωγή και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα με σκοπό την εξαγωγή τους σε τρίτες χώρες.

Οπως υποστήριξε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος (φωτό) "Η ΒΙΑΝΕΞ, διαβλέποντας τη συνεχή αυξητική τάση για παραγωγή αντιβιοτικών λυόφιλων προϊόντων, άρχισε πριν από 10 χρόνια να επενδύει στην κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, στην προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, την εγκατάσταση και τον έλεγχό του, καθώς και στην επάνδρωσή του με το κατάλληλο εργατικό δυναμικό, ώστε να εξασφαλίζονται μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες. Μόνο για τις ανάγκες παραγωγής της βανκομυκίνης προσελήφθησαν περίπου 20 ειδικευμένα άτομα, με προοπτική να χρειαστούν σχεδόν άλλα τόσα, τα επόμενα χρόνια. Ήδη, έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια προβλέπεται ότι θα χρειαστούν επιπλέον 2 εκατομμύρια. Η επένδυση αυτή έχει φέρει τη ΒΙΑΝΕΞ μέσα στις τρεις καλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στη λυοφιλοποίηση πανευρωπαϊκά. Επισφράγιση της συλλογικής προσπάθειας αποτελεί η άφιξη της πρώτης παρτίδας βανκομυκίνης στην Κίνα, γεγονός που μας κάνει ως Έλληνες και ως ΒΙΑΝΕΞ υπερήφανους!...Συνολικά, 2 εκατομμύρια τεμάχια βανκομυκίνης θα εξαχθούν προς την Κίνα το 2014, ενώ για το 2015 οι παραγωγικές ανάγκες υπολογίζονται σε 6 εκατομμύρια τεμάχια και για το 2016 σε 6.300.000 τεμάχια, με αυξητική τάση».

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Διονύσης Φιλιώτης, αναφέρθηκε στην ίδρυση και τις δραστηριότητες του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT, δραστηριότητες καινοτόμες με αναπτυξιακό και εξαγωγικό χαρακτήρα αλλά και μεγάλη εντόπια προστιθέμενη αξία, όπως η προώθηση της κλινικής έρευνας στη χώρα μας, η προώθηση της παραγωγής φαρμάκων μεγάλων διεθνών εταιρειών σε ελληνικά εργοστάσια με προορισμό την εξαγωγή τους σε μεγάλες διεθνείς αγορές κ.α

Ἡ Ελλάδα αποκτά το πλεονέκτημα να εμφανίζεται δυναμικά στην Κίνα και στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας".

Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό φαρμακοβιομηχανίες κολοσσοί στην παγκόσμια αγορά να επιλέγουν την Ελλάδα για την παραγωγή προϊόντων προς εξαγωγή στις διεθνείς αγορές ενώ είναι επίσης σημαντικό ελληνικές βιομηχανίες πρότυπο, που έχουν συνδέσει την εξωστρέφεια με πρωτοπόρες διαδικασίες παραγωγής να κερδίζουν την εμπιστοσύνη στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Το δημόσιο επιχειρεί να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες αλλά όπως συμπλήρωσε "υπάρχει και αρκετός δρόμος ακόμη για να φτάσουμε στο στόχο μας. Και αυτή η πορεία μας προς το στόχο δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη και στις περιστάσεις"΄, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Αξιολόγηση