Ο Βερόπουλος η ...ΒΕΡΟκάρτα και οι οφειλές μισθών

Ο Βερόπουλος η ...ΒΕΡΟκάρτα και οι οφειλές μισθών
Αντιφατικά μηνύματα εκπέμπουν οι κινήσεις και οι εξελίξεις στον όμιλο Βερόπουλος.

Oι καθυστερήσεις στην καταβολή μισθοδοσίας του προσωπικού φτάνουν στους πέντε μήνες (με σταθερή καταβολή ποσών έναντι κάθε μήνα για πάνω από ένα έτος ) ενώ στην αγορά οι προμηθευτές τρέχουν έντρομοι να «μαζέψουν» επιταγές της εταιρίας που έχουν δώσει σε τρίτους και δεν καλύπτονται. Από την άλλη όμως, η επιχείρηση κάνει επενδύσεις.
Ειδικότερα η Βερόπουλος προχώρησε στην έκδοση loyalty card (κάρτα επιβράβευσης πελατείας) της ΒΕΡΟκάρτας η οποία επιβραβεύει τους τακτικούς πελάτες του supermarket.
Η κάρτα αυτή η διάθεση της οποίας ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει ώθηση στις πωλήσεις και να αυξήσει τις ροές χρήματος. Βέβαια η συγκεκριμένη κάρτα δεν έχει ακόμα προχωρήσει ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα καθώς διατίθεται μόνο ηλεκτρονικά ενώ η εταιρία υπόσχεται ότι έως τα μέσα Νοεμβρίου θα διατίθεται και μέσω των καταστημάτων της. Πάντως για να εκδοθεί η κάρτα αυτή είναι προφανές ότι χρειάστηκε να γίνει επένδυση της οποίας το ύψος είναι άγνωστο. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να ενισχυθούν τα μεγέθη ης Βερόπουλος εν όψει της αλλαγής ιδιοκτησίας της εταιρίας. Επισημαίνεται ότι παρά την έκδοση της κάρτας η εταιρία συνεχίζει την πολιτική εκπτώσεων με χαρακτηριστικότερη αυτή όπου με αγορές 100 Ευρώ κάθε Παρασκευή ή Σάββατο παρέχεται έκπτωση 15 Ευρώ.
Οι βασικοί μέτοχοι της Βερόπουλος πάντως παρ ότι πιέζονται ασφυκτικά από τις τράπεζες φαίνεται να «παίζουν καθυστέρηση» στη διαπραγμάτευση με στόχο να κερδίσουν χρόνο και να επιχειρήσουν να πωλήσουν πακέτο μετοχών της εταιρίας σε τρίτους ενδιαφερόμενους.


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ