Μεβγάλ: Ικανοποιητικές οι εξαγωγές - Ξεπερνούν το 25% του τζίρου της

Μεβγάλ: Ικανοποιητικές οι εξαγωγές - Ξεπερνούν το 25% του τζίρου της
Μεγάλη ανάπτυξη της εξωστρέφειάς της καταγράφει η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ στο πρώτο εννιάμηνο του 2014, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις πολύ ικανοποιητικές εξαγωγικές επιδόσεις της εταιρείας το 2013.


Σύμφωνα με την εταιρία οι εξαγωγές της ξεπερνούν ποσοστιαία το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της και επιτρέπουν τη διείσδυση της επιχείρησης σε νέες αγορές και ξένες λιανεμπορικές αλυσίδες, τόσο με επώνυμα, όσο και με private-label προϊόντα.
Ορισμένα από τα πιο ενδεικτικά δεδομένα της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας είναι συμπυκνωμένα τα ακόλουθα:
− Οι εξαγωγές στο εννιάμηνο του 2014 είναι αυξημένες κατά 5%, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, καταγράφεται μεγάλη άνοδος στις εξαγωγές στραγγιστού γιαουρτιού σε ποσοστό της τάξης του 32,2%, σε σύγκριση με πέρσι, ενώ και γενικά οι εξαγωγές γιαουρτιού είναι διευρυμένες κατά 30,4%.
− Εντυπωσιακό είναι πως ειδικά στο λευκό στραγγιστό γιαούρτι οι εξαγωγές στο πρώτο οκτάμηνο του 2014 είναι αυξημένες κατά 57,4% σε καθαρή αξία και κατά 54,2% σε κιλά, σε σχέση με το πρώτο οκτάμηνο του 2013.
Εκτός από τα αμιγώς αριθμητικά δεδομένα των εξαγωγών, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γεωγραφική εξάπλωση τους. Η εταιρεία είναι πλέον παρούσα σε 32 ξένες αγορές, και στις πέντε ηπείρους, και ειδικότερα σε πολλές χώρες της Eυρώπης, όπως Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία και Ισπανία, αλλά και στις ΗΠΑ, Αυστραλία και αλλού. Τελευταία προσθήκη στον κατάλογο των χωρών που διαθέτει προϊόντα της είναι η αγορά της γειτονικής Σερβίας. Ακόμη, η ΜΕΒΓΑΛ έχει εισέλθει πετυχημένα στη Νορβηγία και ευρύτερα στις Σκανδιναβικές χώρες με προϊόντα γιαούρτης και φέτα ΠΟΠ.
Τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ βρίσκονται τοποθετημένα στα ράφια των μεγαλύτερων και πιο αναγνωρισμένων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ παγκοσμίως, όπως ASDA, SPAR (Ιταλία, Αυστρία), AUCHAN (Γαλλία), Metro (Γερμανία, Ισπανία), REWE (Γερμανία), ICA (Νορβηγία, Σουηδία και Δανία), DANSK GROUP (Σκανδιναβία), COSTCO (Αμερική, Αγγλία και Ιαπωνία) και EL CORTE INGLES (Ισπανία και Πορτογαλία). Παράλληλα η εταιρεία παράγει πολλά προϊόντα private label για λογαριασμό ισχυρών αλυσίδων στη Μ. Βρετανία, στην Αυστρία, στη Σκανδιναβία, στην Ουκρανία κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ