Η ελληνική εταιρία που κάνει θραύση στο Xρηματιστήριο του Λονδίνου

Η ελληνική εταιρία που κάνει θραύση στο Xρηματιστήριο του Λονδίνου
Μια ελληνική εταιρία κλέβει την παράσταση στην αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου

χαρακτηριζόμενη από βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως η «αόρατη μετοχή» που τώρα ανακαλύπτεται. Πρόκειται για την Internet Q την οποία ανακαλύπτουν οι διεθνείς επενδυτές και ποντάρουν σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο του λογισμικού και είναι η κάτοχος της πλατφόρμας marketing για κινητά Minimob αλλά την υπηρεσίας music streaming Akazoo έχοντας συνάψει συμφωνίες με μεγάλους διεθνείς παρόχους κινητών επικοινωνιών.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 η εταιρία παρουσίασε αύξηση εσόδων 53% στα 65,7 εκ Ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 40% στα 6 εκ Ευρώ.
Επικεφαλής και ιδρυτής της Internet Q που έχει έδρα την Αθήνα είναι ο κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος ο οποίος σήμερα κατέχει το 47% του μετοχικού κεφαλαίου. Τα πρώτα βήματα της εταιρίας έγιναν το 2000 ενώ το 2005 έγιναν τα πρώτα βήματα επέκτασης στις διεθνείς με το άνοιγμα του πρώτου γραφείου στη Νέα Υόρκη. Την ίδια χρονιά επίσης ιδρύθηκε εταιρία στο Λονδίνο και η Internet Q χρηματοδοτήθηκε από το Private Equity της Εθνικής Τράπεζας.
Το 2010 η Internet Q εισήλθε στο ΑΙΜ του Λονδίνου αντλώντας 6,8 εκ λίρες και με κεφαλαιοποίηση 31 εκ λιρών ενώ σήμερα η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα επίπεδα των 110 εκ λιρών. Διαθέτει 24 γραφεία σε όλο τον κόσμο και τα έσοδά της προέρχονται κατά 36% από την Ευρώπη, 26% από την Ασία, 29% από Αφρική και Μέση Ανατολή και 9% από τη Λατινική Αμερική.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ