Fix: Δεν εξαγοραζόμαστε από την Calsberg αλλά συζητάμε

Fix: Δεν εξαγοραζόμαστε από την Calsberg αλλά συζητάμε
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων περί ύπαρξης συμφωνίας εξαγοράς της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας από τον όμιλο Carlsberg – Mythos Ζυθοποιία προχώρησε η ελληνική επιχείρηση.

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχε το fpress.gr με την εταιρία, διευκρινίστηκε ότι μπορεί να μην τίθεται θέμα εξαγοράς της Ολυμπιακής Ζυθοποιϊας, αλλά συζητήσεις με την Calsberg για άλλες ενδεχόμενες συνεργασίες, υπάρχουν, χωρίς να αποκλείεται και η πώληση του σήματος FIX.

Συζητήσεις, που ούτως η άλλως η εταιρία πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα με στόχο την σύναψη συνεργιών και συνεργασιών, σε μια εποχή που η πρακτική αυτή αποτελεί μονόδρομο για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση της Ολυμπιακής Ζυθοποιϊας "στα πλάνα εταιρίας δεν ήταν και εξακολουθεί να μην είναι η εξαγορά της από οποιονδήποτε τρίτο, ενώ μοναδικό κριτήριο της εταιρείας παραμένει η ενδυνάμωση του brand FIX στην ελληνική αγορά, με τους καλύτερους δυνατούς όρους και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο ενός έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.
Ως δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση, με σημαντικά δείγματα γραφής την τελευταία πενταετία στον κλάδο της εγχώριας ζυθοποιίας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι απολύτως λογικό να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και σε συζητήσεις προς διάφορες κατευθύνσεις και με διαφορετικές κάθε φορά προσεγγίσεις".
Τα σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν την ύπαρξη deal μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο προβλέπει την εξαγορά της Fix από τους Δανούς της Carlsberg μέσω της Μύθος Ζυθοποιία.
Όπως δήλωσε πρόσφατα και ο διευθύνων σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιϊα Αλέξανδρος Καραφυλλίδης η εταιρία εξετάζει –από το 2015- την είσοδο της και στην αγορά των αναψυκτικών και του εμφιαλωμένου νερού και συζητά όλες τις ευκαιρίες που μπορούν να υπάρξουν στην Ελλάδα.
Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, συζητήσεις πραγματοποιούνται με διάφορες επιχειρήσεις προκειμένου να στηριχθεί η αναπτυξιακή πορεία της Μύθος ενώ η μητρική Carlsberg Group πιστεύει στην ελληνική αγορά και τις δυνατότητες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ