To deadline για τη συγχώνευση Σκλαβενίτη-Βερόπουλου

To deadline για τη συγχώνευση Σκλαβενίτη-Βερόπουλου
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Σκλαβενίτη και Βερόπουλου με τη μεσολάβηση της

Τράπεζας Πειραιώς η οποία αποτελεί το βασικό χρηματοδότη των δύο εταιριών με τελικό στόχο τη συγχώνευση. Το πρώτο βήμα έγινε με τη μεταβίβαση της Χαλκιαδάκης από τη Βερόπουλος στη Σκλαβενίτης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Η μεταβίβαση αυτή έχει ως στόχο την προσωρινή αποσυμφόρηση των υποχρεώσεων της Βερόπουλος.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις εστιάζονται στη δομή της συνένωσης των Σκλαβενίτη και Βερόπουλου. Και αυτό διότι και οι δύο πλευρές γνωρίζουν πολύ καλά όπως και η Τράπεζα Πειραιώς πως το νέο σχήμα που θα προκύψει θα πρέπει να είναι βιώσιμο και να οδηγεί σε ουσιαστικές οικονομίες κλίμακας. Στο πλαίσιο της εξασφάλισης της βιωσιμότητας δεν αποκλείεται να αποκτήσει στο νέο σχήμα μετοχική θέση και η Τράπεζα Πειραιώς μέσω κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων της Βερόπουλος.
Με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές οι διαδικασίες για τη συνένωση των Βερόπουλου και Σκλαβενίτη θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ