Η νέα μεγάλη επένδυση της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου

Η νέα μεγάλη επένδυση της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου
H TEΜΕΣ ΑΕ –Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ- και «ιδιοκτήτρια» του CostaNavarino, προχωρά σε ακόμη μια μεγάλη επένδυση στη Μεσσηνία. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει το «πράσινο φως» για ένταξη της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο, ρίχνει επιπλέον 18,5 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει έναν ακόμη πόλο έλξης στη Μεσσηνία.

Η έγκριση για την ένταξη της επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με την απόφαση να φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υφυπουργού Νότη Μηταράκη. Το επενδυτικό σχέδιο της ΤΕΜΕΣ αφορά στην κατασκευή γηπέδου γκόλφ 18 οπών το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του Ριζόμυλου. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος διαμορφώνεται στα 18,475 εκατομμύρια ευρώ ενώ η συνολική ενίσχυση ανέρχεται στα 5.542.644 ευρώ καθώς το ποσοστό ενίσχυσης διαμορφώνεται στο 30%. «Ο αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν μετά την υλοποίηση της επένδυσης μετά το 2ο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της θα ανέρχονται σε 40» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΚ.

Με την προσθήκη του νέου γηπέδου γκόλφ αλλά και την προγραμματισμένη ανέγερση τουλάχιστον δύο 5άστερων ξενοδοχείων επιπλέον στην περιοχή της Ανάληψης αλλά και στο Ριζόμυλο, το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Ήδη, το Δεκέμβριο, η Μεσσηνία και το CostaNavarinoείναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά eventsτου κόσμου: το παγκόσμιο συνέδριο της Volkswagen όπου και θα παρουσιαστεί το νέο Passat.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ