Νέο κατάστημα Leroy Merlin στην Αττική - Τι απαντά η διοίκηση για απολύσεις

  Νέο κατάστημα Leroy Merlin στην Αττική - Τι απαντά η διοίκηση για απολύσεις
Μπορεί ο ισολογισμός της Leroy Merlin να παραμένει "κόκκινος" το 2013 με τις ζημιές να φτάνουν στα 8,2 εκατομμύρια ευρώ και το συσσωρευμένο αρνητικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 40 εκατ. ευρώ, αυτό όμως δεν εμποδίζει την πολυεθνική να προετοιμάζει τη λειτουργία και νέων υπερ-καταστημάτων την ώρα μάλιστα που μερίδα των εργαζομένων διαμαρτύρεται για απολύσεις και μειωμένες αποδοχές. Το επόμενο κατάστημα Leroy Merlin αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα στο λεκανοπέδιο


Aν και η ετσιρία εμφανίζει ζημιές 8,2 εκατ ευρώ για το 2013 και συσσωρευμένες ζημιές άνω των 40 εκατ ευρώ, αποφασίζει να επενδύσει, με το άνοιγμα του 6ου κατά σειρά υποκαταστήματος (4 στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο).
Το fpress επικοινώνησε με στελέχη της Leroy Merlin τα οποία επιβεβαίωσαν την νέα επενδυτική της κίνηση, ενώ όπως έγινε γνωστό, η εταιρία έχει βάλει αγγελίες για την πρόσληψη προσωπικού, όπου το ενδιαφέρον είναι αρκετά αυξημένο.
Οπως ανέφεραν στελέχη του Leroy Merlin, η εταιρία παρά τις συνθήκες που επικρατούν στο λιανικό εμπόριο δεν έχει κάνει καμμία μείωση στους μισθούς των εργαζομένων της.
Aν και η εταιρία έχει φρενάρει τα επενδυτικά της σχέδια για το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, πλέον θεωρεί ότι η κατάσταση στην χώρα έχει αλλάξει και οι καταναλωτές έχουν αρχίσει πλέον να μην είναι τόσο επιφυλακτικοί ως προς τις αγορές τους, όσο παλαιότερα.
Στην παρούσα φάση πάντως τα σχέδια του Leroy Merlin εστιάζονται στο άνοιγμα νέων καταστημάτων εντός Αττικής.
Οσον αφορά τις καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Λάρισας περί απολύσεων στο υποκατάστημα Leroy Merlyn της πόλης, με στόχο να προσληφθούν νέοι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι με 511 ευρώ, η εταιρία αναφέρει "έγινε μόνο μία απόλυση. Ολοι οι εργαζόμενοι που προλαμβάνονται στο Leroy Merlin με συνθήκες πλήρους απασχόλησης αμείβονται με 700 ευρώ περίπου ενώ η πλειοψηφία των πωλητών μας με 900 ευρώ μηνιαίως".

Δείτε τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας για το 2013 ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ