Η τροπολογία που εκθέτει το ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Η τροπολογία που εκθέτει το ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα
Το ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκε να βιάζεται να ολοκληρώσει το διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα έχοντας ως επιχείρημα

ότι στις 30 Σεπτεμβρίου με πίεση από την ΕΕ λήγει ο χρόνος για τη λύση και εκκαθάριση του ΟΔΙΕ. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με προτιμητέο επενδυτή τον ΟΠΑΠ μέσω της ΟΠΑΠ Investments και αμέσως μετά ως του θαύματος η λύση και εκκαθάριση του ΟΔΙΕ παίρνει παράταση έξι μήνες μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή.
Βέβαια για να μπει στο παιγνίδι ο ΟΠΑΠ χρειάστηκε να αλλάξουν ουσιώδεις όροι του διαγωνισμού με κυριότερη αυτή της παροχή δυνατότητας συμμετοχής στον διαγωνισμό φορέων χωρίς στρατηγικό ενδιαφέρον για τις ιπποδρομίες και χωρίς εμπειρία. Έτσι η Ιντραλότ απέκτησε αντίπαλο τον ΟΠΑΠ ενώ λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών ουσιαστικά δεν δόθηκε χρόνος να μπουν στο παιγνίδι και άλλοι μεγάλοι παίκτες που δεν έχουν εμπειρί στις ιπποδρομίες.
Βέβαια το τίμημα που προσέφερε ο ΟΠΑΠ είναι υψηλό και υπάρχει το επιχείρημα του ΤΑΙΠΕΔ ότι με τον τρόπο διενήργησε το διαγωνισμό εξυπηρετήθηκε το δημόσιο συμφέρον. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Αυτό μένει να φανεί τα επόμενα χρόνια καθώς ο ΟΠΑΠ αποκτά μονοπώλιο στο τζόγο και δεν επιτρέπει να στηθεί ανταγωνιστικό δίκτυο το οποίο θα λειτουργούν πιθανώς υπέρ της διεύρυνσης της αγοράς και άρα της αύξησης των εσόδων του δημοσίου σε μακροχρόνια βάση.
Το θέμα του μονοπωλίου δεν έχει λυθεί ακόμη και φαίνεται ότι ο όμιλος Ιντραλότ θα ρίξει το βάρος σε αυτόν τον τομέα προκειμένου να αποτρέψει να γίνει ο ΟΠΑΠ από προτιμητέος επενδυτής κάτοχος της άδειας για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ