Σήμερα κληρώνει για το ιπποδρομιακό στοίχημα: ΟΠΑΠ ή Intralot;

 Σήμερα κληρώνει για το ιπποδρομιακό στοίχημα: ΟΠΑΠ ή Intralot;
Σήμερα το μεσημέρι θα κριθεί ποιός θα έχει την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος την Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφασίζει σήμερα για την εγκυρότητα των δυο οικονομικών προσφορών της Global Family Partners – ΟΠΑΠ και της Intralot, έπειτα από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων. Στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.
Το μόνο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί με το άνοιγμα ων προσφορών είναι το τίμημα που υπέβαλλε η Intralot αφού ήδη γνωρίζουμε ότι το τίμημα του σχήματος Global Family Partners – ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 40 εκατ ευρώ (φέρεται διατεθειμένη να το ανεβάσει ακόμη και στα 50 εκατ ευρώ)
Από την πλευρά της, η Intralot (το αρχικό τίμημα που υπέβαλλε ήταν 5,25 εκατ ευρώ), σενάρια την θέλουν από τη μία να ζητά τον συμψηφισμό των οφειλών του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) προς αυτή, έτσι ώστε το τίμημα να διευρυνθεί ουσιαστικά και από την άλλη να προχωρά "σε κίνηση έκπληξη".
Τί από όλα αυτά θα συμβεί θα ξεκαθαριστεί σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι η Intralot έχει προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια διεκδικώντας ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΔΙΕ ύψους 25 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο διαγωνισμό που διεξήχθη σε μια φάση, με την κατάθεση κατευθείαν δεσμευτικών οικονομικών προσφορών. Ο προηγούμενος «σερνόταν» επί μήνες για να υπάρξει τελικά μόνο μία προσφορά εντός διαδικασίας, αυτή της Intralot.
Ειδικότερα στις αρχές Αυγούστου το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι η προσφορά της Intralot ήταν 5,25 εκατ. ευρώ. Η Intralot απάντησε ότι η οικονομική πρότασή της για το ιπποδρομιακό στοίχημα ανέρχεται συνολικά σε 56,3 εκατ. ευρώ, συνυπολογίζοντας εκτός από τα 5,25 εκατ. ευρώ μελλοντικά έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη συνέχιση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στην Ελλάδα (όπως φορολογία τυχερών παιχνιδιών, κέρδη νικητών, φόρος εισοδήματος κ.τ.λ.) αλλά και το μίσθωμα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, επί 20 έτη, για τον Ιππόδρομο.
Ωστόσο στο ΤΑΙΠΕΔ έφθασε μία επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (εκτός προθεσμίας) από το βρετανικό fund Global Family Partners (GFP) και την OPAP Investment, θυγατρικής του ΟΠᾼΠ, για συμμετοχή στο διαγωνισμό. Να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του GFP εμφανίζεται ως εταίρος του σχήματος και ο κ. Παύλος Γλύξμπουργκ, πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.
Στην επιστολή ανέφερε την πρόθεση υποβολής προσφοράς μαζί με την OPAP Investment ύψους 40 εκατ. ευρώ, ενώ αν και ζητήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ εγγυητική επιστολή, αυτή που στάλθηκε ήταν «μη αρκούντως βέβαιη».
Αυτό είχε ω αποτέλεσμα το Ταμείο να ζητήσει από την Intralot να καταθέσει νέα προσφορά έως τις 27 Σεπτεμβρίου η οποία θα έπρεπε ναήταν περί τα 15 εκατ ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ