Το στρίμωγμα Μπελλέ μέσω ΕΛΤΕ

Το στρίμωγμα Μπελλέ μέσω ΕΛΤΕ
Την ώρα που η Νηρέας διαπραγματεύεται με τις Τράπεζες τη διάσωσή του (αυτό αναφέρουν τουλάχιστον οι επίσημες ανακοινώσεις) και ο βασικός μέτοχος και επικεφαλής της εταιρίας επί πολλά έτη Αριστείδης Μπελλές «αναγκάζεται»

να απαντά σε δημοσίευμα της Wall Street journal που του καταλογίζει μεταξύ άλλων ότι δεν βάζει χρήματα στην εταιρία του οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται αντιμέτωπος και με έλεγχο αξιοπιστίας των οικονομικών του καταστάσεων.
Ειδικότερα η ΕΛΤΕ εδώ και αρκετούς μήνες έχει προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων ζητώντας διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων. Οι οικονομικές καταστάσεις ελέγχονται από εξωτερικό ελεγκτή που έχει προσλάβει η ΕΛΤΕ αλλά επί καθημερινής βάσεως υπάρχουν αμφισβητήσεις ακόμα και για τις προθέσεις του και διατυπώνονται έμμεσες αιχμές για τις σχέσεις του ελεγκτή.
Το βέβαιο είναι ότι ο έλεγχος της Νηρέας ξεκίνησε ενώ άρχισε να αυξάνεται η πίεση από τις τράπεζες προς την εταιρία με αποτέλεσμα να γεννάται το ερώτημα αν η κίνηση αυτή γίνεται μόνο για λόγους δειγματοληψίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι επί χρόνια γινόταν συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας τα βιολογικά τους αποθέματα επηρεάζοντας ανάλογα την κερδοφορία τους και τα ίδια κεφάλαια αλλά και πλήθος άλλων χρηματοοικονομικών η ΕΛΤΕ «ξύπνησε» αφού οι εταιρίες βρέθηκαν σε κυκεώνα προβλημάτων και αντιπαράθεση με τις τράπεζες.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ