O ΟΠΑΠ γεμίζει την Ελλάδα κουλοχέρηδες - Χτίζει αλυσίδα 650 σημείων

O ΟΠΑΠ γεμίζει την Ελλάδα κουλοχέρηδες - Χτίζει αλυσίδα 650 σημείων
Την παράκαμψη των παραδοσιακών του εταίρων επιχειρεί σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΠΑΠ

ο οποίος κινείται προς την κατεύθυνση δημιουργίας ιδιόκτητου δικτύου σε όλη την Ελλάδα όπου θα εγκαταστήσει τα περίφημα VLTs γνωστά και ως ηλεκτρονικούς κουλοχέρηδες. Ειδικότερα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω του δικτύου μεσιτών Aspis Real Estate o ΟΠΑΠ αναζητά περί τα 650 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων τα 350 στο Λεκανοπέδιο.
Τα καταστήματα είναι διαφορετικών μεγεθών αλλά τουλάχιστον 80 τετραγωνικών και ο ΟΠΑΠ έχει ως στόχο να εγκαταστήσει σε αυτά δικό του προσωπικό που θα τα λειτουργεί ώστε να ελέγχει πλήρως το δίκτυο και να μην καταβάλλει προμήθειες. Ουσιαστικά δημιουργεί ένα νέο δίκτυο το οποίο ουδείς γνωρίζει αν στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διάθεσης και των άλλων τυχερών παιγνιδιών προκειμένου να μειώσει το κόστος του.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την παραχώρηση της 10ετούς άδειας, ο ΟΠΑΠ υποχρεώνεται μέσα στους επόμενους περίπου 16 μήνες να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 16.500 VLTs που θα διαχειρίζεται. Ο ελάχιστος καθαρός χώρος για κάθε μηχανή VLTs είναι τρία τετραγωνικά που σημαίνει ότι για τους 16.500 ηλεκτρονικούς κουλοχέρηδες ο ΟΠΑΠ χρειάζεται καθαρό χώρο 49.500 τετραγωνικά σε όλη την Ελλάδα ενώ με τους βοηθητικούς χώρους και τα υπόλοιπα που απαιτούνται ώστε να πάρει ένα κατάστημα άδεια λειτουργίας η συνολική επιφάνεια που θα απαιτηθεί θα υπερβεί τα 70.000 τετραγωνικά στη χειρότερη περίπτωση. Τα καταστήματα τις καθημερινές θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 2 τη νύχτα και τις Παρασκευές και τα Σάββατα έως τις 4 το πρωί ενώ δεν επιτρέπεται εντός των καταστημάτων να έχουν εγκατασταθεί ATM.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νέα κίνησή του ο ΟΠΑΠ δείχνει ότι στόχος των Τσέχων μετόχων και του εγχώριου εταίρου τους Δ. Μελισσανίδη είναι ο απόλυτος έλεγχος του τζόγου στην Ελλάδα. Πρόσφατη άλλωστε είναι η παρέμβαση στο ιπποδρομιακό στοίχημα όπου ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος μετά από όψιμο ενδιαφέρον (αφού είχε λήξει ο διαγωνισμός) του ΟΠΑΠ.Αν Intralot κέρδιζε το διαγωνισμό θα μπορούσε να θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα παράλληλο δίκτυο με αυτό του ΟΠΑΠ ειδικά μάλιστα αν ληφθεί υπό όψιν ότι ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να έχει προβλήματα με αρκετούς πράκτορες λόγω των χαμηλών προμηθειών που δίνει.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΔΙΕ να διαθέσει και άλλα παιχνίδια, όπως οι ηλεκτρονικές ιπποδρομίες και οι κυνοδρομίες, διευρύνοντας το πακέτο που προσφέρει στους παίκτες και αποσπώντας μερίδιο αγοράς. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και το περίφημο λαχείο sweepstake που ουσιαστικά βάζει και στην αγορά των λαχείων το νέο «διοκτήτη» του ιποοδρομιακού στοιχήματος. Έτσι ουσιαστικά ο ΟΠΑΠ αν η Ιντραλότ κέρδιζε το διαγωνισμό θα είχε απέναντί του έναν ανταγωνιστή σε πλήθος δραστηριοτήτων του που στο μέλλον θα μπορούσε να διεκδικήσει και άλλα πράγματα όπω; Δραστηριοποίηση στο στοίχημα και σε άλλες επιτρεπόμενες δράσεις στοιχηματισμού ή ακόμα και VLT's (ηλεκτρονικοί κουλοχέρηδες).
Ο ΟΠΑΠ είναι σαφές ότι δεν θέλει στα πόδια του ισχυρό ανταγωνιστή. Και το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί να το διευκολύνει αγνοώντας τις επιπτώσεις από την έλλειψη ανταγωνισμού και λειτουργώντας στα όρια της σκανδαλώδους πρακτικής υπέρ του ΟΠΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ