Το Made in Greece ιταλικό ριζότο, η Lidl και ο φόβος των Iταλών καλλιεργητών

Το Made in Greece ιταλικό ριζότο, η Lidl και ο φόβος των Iταλών καλλιεργητών
Έντονη είναι η ανησυχία ιταλών παραγωγών μιας εκ τω καλυτέρων ποιοτήτων ριζιού της Sant Andrea η οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή ριζότο. Και αυτό διότι αποκτούν έναν νέο ανταγωνιστή στην Ελλάδα.

Η Euricom Hellas, μια εταιρία που συμπληρώνει 26 έτη παρουσίας στην Ελλάδα και αποτελεί μέλος του ιταλικού πολυεθνικού ομίλου Euricom σε συνεργασία με έλληνες εταίρους αποτελεί το δράστη της παραγωγής της συγκεκριμένης ποικιλίας ρυζιού.
Η συγκομιδή ξεκίνησε αυτό το μήνα στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης όπου καλλιεργήθηκαν πιλοτικά 200 στρέμματα. Το αποτέλεσμα ήταν υπεράνω προσδοκιών καθώς η Euricom ήδη υπέγραψε συμφωνία με την Lidl προκειμένου η δεύτερη να απορροφήσει σημαντικές ποσότητες του παραγόμενου ρυζιού όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Euricom Ηellas είναι leader στην ελληνική αγορά ρυζιού, και επεξεργάζεται το 70% της εγχώριας παραγωγής. Εφαρμόζει προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας ενώ προμηθεύεται και ρύζι από ανεξάρτητους παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας. Η εταιρεία επεξεργάζεται και συσκευάζει ετησίως περί τους 40.000 τόνους ρυζιού, όλων των ποικιλιών.
Η παρουσία στην Ελλάδα του ομίλου Euricom δεν περιορίζεται μόνο στον κλάδο του ρυζιού αλλά και του σιμιγδαλιού καθώς ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της παραδοσιακής βιομηχανίας ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ παράγοντας προϊόντα δικής της ετικέτας αλλά και private label για μεγάλα super markets.


ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ