Γιατί η Ιντραλότ υπέβαλε τη μοναδική προσφορά για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Γιατί η Ιντραλότ υπέβαλε τη μοναδική προσφορά για το ιπποδρομιακό στοίχημα
Η Ιντραλότ είναι ο μοναδικός διεκδικητής του Ιπποδρομιακού στοιχήματος σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ

καθώς η κοινοπραξία της γαλλικής PMU και της νοτιοαφρικάνικης Phumelela υπέβαλε δεσμευτική πρόταση, εκφράζοντας, κατά πληροφορίες, την αντίθεσή της στο ύψος του ετήσιου μισθώματος για τη χρήση των εγκαταστάσεων του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο.
Με τους όρους του διαγωνισμού όμως η Ιντραλότ έπαιζε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο ασχέτως αν χθες εμφανίστηκε εκτός διαδικασίας το fund Global Family Partners στο οποίο μετέχει και μέλος της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας μάλλον για λόγους μάρκετινγκ καθώς κινήθηκε εξωθεσμικά.
Και η Ιντραλότ έπαιζε μόνη καθώς διεκδικεί περίπου τα 22 εκ ευρώ από τον ΟΔΙΕ εκ των οποίων τα 9,5 εκ Ευρώ έχουν επιδικαστεί υπέρ της τελεσίδικα και έχει προχωρήσει στη δέσμευση του ακινήτου που διεξάγονται οι ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το ύψος της οικονομικής προσφοράς της Ιντραλότ καθώς ουσιαστικά από τη μια θα αποδίδει χρήματα στο δημόσιο και από την άλλη θα εισπράττει τα οφειλόμενα.
Το ύψος των οφειλομένων ουσιαστικά δίνει δυνατότητες στην Ιντραλότ να καταβάλλει αυξημένο τίμημα και ουσιαστικά να αποκτήσει τον έλεγχο του ιπποδρομιακού στοιχήματος εκταμιεύοντας ελάχιστα χρήματα.
Επισημαίνεται ότι η Ιντραλότ δημιούργησε απαιτήσεις από τον ΟΔΙΕ ο οποίος επί έξι χρόνια παρείχε υπηρεσίες χωρίς σύμβαση, υπέγραψε τον Μάρτιο του 2012 συμφωνία (2+1 ετών) χωρίς διαγωνισμό. Στην τελευταία σύμβαση ο ΟΔΙΕ δεν έχει πληρώσει τίποτα ενώ από τις εργασίες χωρίς συμβάσεις οφείλει πάνω από 9 εκ Ευρώ
Ο ΟΔΙΕ βέβαια τίθεται σε εκκαθάριση καθώς οι συσσωρευμένες ζημιές ξεπερνούν τα 200.000.000 ευρώ αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα λυθεί το ζήτημα των υποθηκών που έχουν εγγραφεί για ιπποδρόμιο στο Μαρκόπουλο ώστε να μην έχει πρόβλημα ένας άλλος επενδυτής που στα πλαίσια του διαγωνισμού θα μπορεί να μισθώσει το ακίνητο.
Το βασικό ζήτημα βέβαια που τίθεται αν και εφ όσον όλα προχωρήσουν είναι το δίκτυο βάση του οποίου θα διατίθεται το στοίχημα του ιπποδρόμου. Και σε αυτό προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση αν και ουδείς μπορεί να αποκλείσει συνεργασία με το δίκτυο του ΟΠΑΠ ή ένταξη στα νέα δίκτυα που θα στηθούν για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών κουλοχέρηδων.


ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ