Επιχείρηση μονοπώλιο του παραλιακού μετώπου από Λάτση-Αράβες-Dogus

Επιχείρηση μονοπώλιο του παραλιακού μετώπου από Λάτση-Αράβες-Dogus
Τα φιλέτα της παραλιακής ζώνης δηλαδή το Ελληνικό και ο Αστέρας Βουλιαγμένης πέρασαν υπό τον έλεγχο του ομίλου Λάτση και του fund Jermyn αντίστοιχα.

Όμως οι ιδιοκτήτες των δύο αυτών φιλέτων φαίνεται ότι δεν αρκούνται σε αυτό και έχουν βάλει πλώρη να μονοπωλήσουν όλο το παραλιακό μέτωπο.
Και αυτό διότι ήδη ο όμιλος Λάτση έχει εταίρο τον τουρκικό όμιλο Dogus στη Μαρίνα Φλοίσβου ενώ ο τουρκικός όμιλος έχει βάλει πόδι και στη Μαρίνα Ζέας. Την ίδια στιγμή ο Dogus του τούρκου πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Σαχένκ έχει ποσοστό 15% στο Fund Jermyn που απέκτησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Όμως οι ... συνεταιρισμοί δεν τελειώνουν εδώ. Στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την εκμίσθωση του ακινήτου «Ακτή Βουλιαγμένης» στους 6 υποψηφίους που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές περιλαμβάνεται και η κοινοπραξία Apollo - Lyvarian στην οποία μετέχουν το Jermyn Street (Apollo) και Lyvarian η οποία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εκπροσωπείται από πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας Λάτση. Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι προσφορά έχει καταθέσει και απευθείας ο Αστέρας Βουλιαγμένης που ελέγχεται αποκλειστικά από το Jermyn.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ακτή Βουλιαγμένης» έχει έκταση 76 στρεμμάτων που φτάνει στον αιγιαλό και θα ενοικιαστεί προς εκμετάλλευση για 15 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα πέντε έτη.
Στην περίπτωση που περάσει στον έλεγχο Apollo – Lyvarian είναι προφανές ότι Λάτσης, Dogus και οι Άραβες της Jermyn ουσιαστικά αποκτούν μονοπωλιακή θέση στην παραλιακή ζώνη. Επισημαίνεται ότι οι Άραβες που έχουν το 85% της Jermyn κινούνται μέσω της AGC Equity Partners που διαχειρίζεται κεφάλαια περίπου 2 δισ. ευρώ, με γραφεία στο Λονδίνο και στη Μέση Ανατολή. Ο εκ των συνιδρυτών της AGC, ο Walid Abu-Suud, ήταν επί σχεδόν δύο δεκαετίες ανώτατο στέλεχος της κρατικής επενδυτικής του Κουβέιτ. Στο παρελθόν είχε επίσης διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο περί τα 14 δισ. δολάρια της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Κουβέιτ (Kuwait Petroleum Corporation – KPC).
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ