Σωκράτης Κόκκαλης: Η Intralot θα διεκδικήσει νέα συμβόλαια σε Αυστραλία και ΗΠΑ

Σωκράτης Κόκκαλης: Η Intralot θα διεκδικήσει νέα συμβόλαια σε Αυστραλία και ΗΠΑ

Ο Σωκράτης Κόκκαλης χαρακτήρισε «σημαντική ημέρα για εμάς την εισαγωγή του ομολόγου μας στο Χρηματιστήριο».

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου της Intralot στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία άντλησε 130 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6%. Το «παρών» στην εκδήλωσε έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης χαρακτήρισε «σημαντική ημέρα για εμάς την εισαγωγή του ομολόγου μας στο Χρηματιστήριο». Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, όπως είπε, βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αποτελεί κύριο παράγοντα για τη χρηματοδότηση της εταιρείας.

Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι περιμένει σημαντική η ανάπτυξη της Intralot κυρίως εκτός Ελλάδος και πως μετά τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης θα διεκδικήσει συμβόλαια, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε δύσκολες αγορές, όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ.

Είπε ακόμα ότι με τον ΟΠΑΠ διατηρεί καλές σχέσεις και πως παρά την ιδιωτικοποίησή του υπάρχουν εμπόδια, αλλά ο ΟΠΑΠ λειτουργεί καλά σήμερα.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος, είπε ότι ισχυροποιείται η αγορά των εταιρικών ομολόγων στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ότι σήμερα διαπραγματεύονται 24 εκδόσεις από τις οποίες αντλήθηκαν 4,6 δισ. ευρώ. Κατά το πρώτο φετινό δίμηνο, η αξία των συναλλαγών στην αγορά των ομολόγων διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2023 σε 1,8 δισ. ευρώ. Και κατέληξε λέγοντας ότι τα εταιρικά ομολόγα αποτελούν ισχυρή επιλογή για εύκολη και γρήγορη χρηματοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ