Νέος CEO στην Avramar ο Eugenio Meschini

Νέος CEO στην Avramar ο Eugenio Meschini

Θα αντικαταστήσει τον Thor Talseth

Νέος CEO της εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας Avramar αναλαμβάνει ο Eugenio Meschini στη θέση του Thor Talseth, ο οποίος παίρνει συμβουλευτικό ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ομίλου, ο κ. Meschini έχει μεγάλη εμπειρία και αποδεδειγμένο ιστορικό στον χώρο, έχοντας εργαστεί στην Amerra Capital Management και την πολυεθνική Cargill. Πιο πρόσφατα ο κ. Meschini ήταν εκτελεστικός διευθυντής της Amerra, όπου ήταν υπεύθυνος των επενδυτικών θέσεων του private equity της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η Amerra είναι μέτοχος της Avramar.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Avramar ευγνωμονεί τον Thor Talseth, ο οποίος ήταν επικεφαλής σε δύσκολες περιόδους και κατάφερε να εφαρμόσει μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ενισχύσουν την επιχείρηση εφεξής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντικατάσταση του επικεφαλής ετέθη ως προϋπόθεση από τις τράπεζες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το δάνειο – γέφυρα των 20 εκατ. ευρώ.

Για την Avramar φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο funds, που εξετάζουν οι μέτοχοι της εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς τα περιθώρια για την επιβίωσή της στενεύουν παρά το αναθεωρημένο business plan.

Όπως άλλωστε έδειξαν και τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, οι δύσκολες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες το 2023 και ο υψηλός πληθωρισμός των τροφίμων επηρέασαν αρνητικά το κόστος παραγωγής και την κατανάλωση ψαριών στις ευρωπαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του όγκου και των εσόδων της Avramar το 2023. Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά την ταμειακή κατάσταση του Ομίλου μειώνοντας τη ρευστότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ