Coca Cola: Αυξημένα έσοδα και πωλήσεις λόγω των αυξημένων τιμών

Coca Cola: Αυξημένα έσοδα και πωλήσεις λόγω των αυξημένων τιμών

Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα επιβραδύνουν την αύξηση των κερδών ανά μετοχή

Η Coca-Cola ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου που ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις προβλέψεις, καθώς οι υψηλότερες τιμές βοήθησαν τον κολοσσό των αναψυκτικών να ξεπεράσει μια πτώση στον όγκο πωλήσεων στη Νότια Αμερική.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 49 σεντς, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 10,85 δισ. δολάρια από τα 10,68 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 7%.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,97 δισ. δολάρια ή 46 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 2,03 δισ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Για το 2024, η Coke προβλέπει αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 6% έως 7% και αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών κατά 4% έως 5%, στα επίπεδα δηλαδή της μέσης εκτίμησης της αγοράς που βλέπει κέρδη 2,81 δολαρίων ανά μετοχή, υποδηλώνοντας ανάπτυξη κατά 4,5%. Η εταιρεία αναμένει ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα επιβαρύνουν τόσο τα κέρδη όσο και τα έσοδά της για το σύνολο του έτους.

Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο, η Coke αναμένει ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα επηρεάσουν κατά 4% τα συγκρίσιμα έσοδά της. Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα επιβραδύνουν την αύξηση των κερδών ανά μετοχή και αναμένει πλήγμα 8% από τις συναλλαγματικές μεταβολές κατά τη διάρκεια της περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ