Tesla: Παραγγελία 100 εκατ. δολ. από την BP για ταχυφορτιστές EV

Tesla: Παραγγελία 100 εκατ. δολ. από την BP για ταχυφορτιστές EV

H BP Pulse να επενδύσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε σταθμούς φόρτισης στις ΗΠΑ έως το 2030


Η μονάδα φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων της BP παραγγέλνει εξαιρετικά γρήγορους φορτιστές Tesla αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων για κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την πρώτη εγκατάσταση φορτιστών της Tesla σε ανεξάρτητο δίκτυο, ανακοίνωσανοι εταιρείες την Πέμπτη.

Η αγορά αποτελεί μέρος των σχεδίων της BP Pulse να επενδύσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε σταθμούς φόρτισης στις ΗΠΑ έως το 2030 και προσφέρει στον ηγέτη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων Tesla μια νέα ροή εσόδων.

«Η πώληση του υλικού γρήγορης φόρτισης είναι ένα νέο βήμα για εμάς και αυτό που θέλουμε να επεκτείνουμε», δήλωσε η Rebecca Tinucci, ανώτερη διευθύντρια υποδομής φόρτισης της Tesla.

Η BP ανακοίνωσε ότι οι φορτιστές Tesla θα κυκλοφορήσουν από το 2024 στις επωνυμίες της BP, συμπεριλαμβανομένων των Travel Centers of America και Amoco, καθώς και σε τοποθεσίες τρίτων μέσω συνεργασιών με εταιρείες όπως η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz- η οποία έχει τη δική της συμφωνία να αγοράσει από την Tesla τον στόλο της.

Οι πρώτεοι φορτιστές θα εγκατασταθούν στο Χιούστον, το Φοίνιξ, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και την Ουάσιγκτον, ανέφερε η BP.

"(Αυτό) είναι ένα σημαντικό βήμα προς τις φιλοδοξίες μας για υποδομή φόρτισης υψηλής ταχύτητας και ανοιχτής πρόσβασης στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπάρτλετ, παγκόσμιος διευθύνων σύμβουλος της BP Pulse.

Οι φορτιστές 250 κιλοβάττης BP Pulse θα είναι συμβατοί τόσο με τις υποδοχές βορειοαμερικανικής φόρτισης (NACS) όσο και με το σύστημα συνδυασμένης φόρτισης (CCS) της Tesla, επιτρέποντας τη φόρτιση μοντέλων EV από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κινούνται προς την υιοθέτηση του NACS της Tesla, φέρνοντας τους υπερσυμπιεστές της εταιρείαςτου Elon Musk πιο κοντά στο να γίνουν το πρότυπο της βιομηχανίας εις βάρος της ανταγωνιστικής CCS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ