Citi: Αυξάνει σημαντικά την τιμή – στόχο για τη Mytilineos - Διατηρεί τη σύσταση αγοράς

Citi: Αυξάνει σημαντικά την τιμή – στόχο για τη Mytilineos - Διατηρεί τη σύσταση αγοράς

Ο πήχης μπαίνει στα 53 ευρώ στο θετικό σενάριο για την ελληνική εταιρεία

Αναπροσαρμόζει την τιμή – στόχο για τη Mytilineos η CITI. Με νέο report της ανεβάζει την τιμή στα 45 από 37 ευρώ ανά μετοχή διατηρώντας τη σύσταση αγοράς.

Σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς χρηματοοικονομικού οίκου, βασικοί καταλύτες αυτής της αύξησης στην τιμή-στόχο είναι:

Τα νέα επίπεδα κερδοφορίας της εταιρείας, τα οποία ο αναλυτής της CITI, προβλέπει ότι από φέτος κιόλας, σταθεροποιούνται σε επίπεδα άνω του 1δισ. ευρώ.

Το γεγονός ότι η υψηλή κερδοφορία της Mytilineos στηρίζεται κυρίως στην αυξημένη συνεισφορά των ΑΠΕ, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει υψηλότερα valuations για την εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η συνεισφορά των ΑΠΕ στην κερδοφορία της Εταιρείας θα πλησιάσει το 50% τα επόμενα έτη και ως εκ τούτου η ελληνική εταιρεία θα επωφεληθεί από τα υψηλότερα multiples που ακολουθούν τον Τομέα των ΑΠΕ

Για το 2023 ο αναλυτής της CITI αναμένει EBITDA 1,005 δις. ευρώ, ενώ παρά το υψηλό CAPEX, εκτιμά ότι το προσαρμοσμένο καθαρό χρέος για το έτος θα κλείσει μόλις στα 1,3 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στο report, αναμένεtai περαιτέρω rerating για τη μετοχή καθώς στο θετικό σενάριο ανεβάζει την Τιμή Στόχο στο επίπεδο των 53 ευρώ. Η περαιτέρω αυτή αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής για τη CITI, θα μπορούσε να προέλθει είτε από μία πιθανή, ακόμα μεγαλύτερη, κερδοφορία το 2023 (άνω του 1δισ. ευρώ), είτε από τη μεγαλύτερη συνεισφορά των ΑΠΕ στο μείγμα κερδοφορίας της εταιρείας (δηλαδή EBITDA μεγαλύτερα από 222 εκ. ευρώ, που προβλέπει για φέτος η CITI)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ