Morgan Stanley: Tι σημαίνει για τη Mytilineos μια πιθανή εξαγορά της Imerys Βωξίτες

Morgan Stanley: Tι σημαίνει για τη Mytilineos μια πιθανή εξαγορά της Imerys Βωξίτες

Ο αμερικανικός οίκος διατηρεί την τιμή στόχο των €45 ανά μετοχή και τη σύσταση overweight για τη Mytilineos.

H Morgan Stanley σε νέο report της για τη Mytilineos αναλύει τις προεκτάσεις που θα μπορεί να έχει μια πιθανή εξαγορά της Imerys Bωξίτες. Ο αμερικανικός οίκος διατηρεί την τιμή στόχο των €45 ανά μετοχή και τη σύσταση overweight για τη Mytilineos.

Τα βασικά στρατηγικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια συναλλαγή για τη Mytilineos σύμφωνα με τη Morgan Stanley είναι τα ακόλουθα: 1) καθετοποίηση προς τα πίσω, 2) ο ευρωπαϊκός νόμος περί «κρίσιμων πρώτων υλών» υπογραμμίζει τη στρατηγική αξία του μεταλλεύματος εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς απαιτεί υψηλότερη αυτάρκεια σε βωξίτη, αλουμίνα και αλουμίνιο, 3) ενίσχυση των προοπτικών επέκτασης της παραγωγής αλουμίνας και 4) ενίσχυση της δυναμικής εξόρυξης γαλλίου: η εταιρεία στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου τόνισε τα σχέδια για επένδυση που θα έχει στόχο την εξόρυξη γαλλίου και την κάλυψη των αναγκών της Ευρώπης μετά την κίνηση της Κίνας να περιορίσει τις εξαγωγές. Το γάλλιο είναι ένα υποπροϊόν της επεξεργασίας βωξίτη για την παραγωγή αλουμίνας. Ένα διευρυμένο αποτύπωμα βωξίτη θα αυξήσει την κλίμακα και την ανταγωνιστικότητα για τα υποπροϊόντα σε γάλλιο και άλλα ορυκτά, όπως το σκανδίλιο.

«Σχεδιάζουμε να αξιολογήσουμε την πρόταση αξίας μιας πιθανής συναλλαγής μόλις γνωστοποιηθούν οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής. Από οικονομική άποψη, η ετήσια βάση εσόδων της Imerys Βωξίτες είναι της τάξης των 30-40 εκατ. ευρώ και επομένως θα αποτελούσε μια μικρής κλίμακας, συμπληρωματική λύση. Η συναλλαγή για τον τομέα των μετάλλων της Mytilineos και θα μπορούσε να προσφέρει οικονομίες κλίμακας και βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής, καθώς οι δύο εταιρείες εκμεταλλεύονται γειτονικά κοιτάσματα βωξίτη. Η Imerys ανέλαβε την κυριότητα των ορυχείων βωξίτη στην Ελλάδα στο πλαίσιο της εξαγοράς της S&B το 2014. Η Imerys Bauxite παράγει περίπου 700ktpa και είναι βασικός προμηθευτής βωξίτη της μονάδας της Αλουμίνιον της Ελλάδος (τομέας μετάλλων)», καταλήγει η Morgan Stanley.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ