Ευ. Μυτιληναίος: Βρισκόμαστε κοντά σε νέα εξαγορά - Θα ξεπεράσει το 1 δισ. το EBITDA για το 2023

Ευ. Μυτιληναίος: Βρισκόμαστε κοντά σε νέα εξαγορά - Θα ξεπεράσει το 1 δισ. το EBITDA για το 2023

Τι συζητά με τις τράπεζες για την διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του

Άνω του 1 δισ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν το EBITDA της Mytilineos το 2023, σύμφωνα με την εκτίμηση που επανέλαβε ο πρόεδρος της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, ο κ. Μυτιληναίος προανήγγειλε επίσης νέα εξαγορά στον κλάδο του αλουμινίου, η οποία θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλύτές ο πρόεδρος και CEO της εισηγμένης ερωτηθείς για το αν παραμένει ο στόχος που είχε δώσει για EBITDA στο 1 δισ. ευρώ απάντησε: «Η Mytilineos έχει αλλάξει πίστα. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε πια κοντά και μπορώ να σας πω ότι πετυχαίνουμε το στόχο για 1 δις. ευρώ EBITDA στο τέλος του 2023».

Μάλιστα ο ίδιος κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη είπε με σιγουριά στους αναλυτές: «Για τη διοίκηση της Mytilineos έχει περάσει το 2023. Κοιτάζουμε πια τους στόχους και τα σχέδια μας για το 2024. Και σας παρακαλώ μην εκπλαγείτε από την πορεία μας…»

Ο ίδιος δήλωσε παράλληλα ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ευρωπαϊκές αρχές για την παραγωγή γαλλίου, η οποία απαιτεί διψήφιο νούμερο επενδύσεων και τουλάχιστον δύο χρόνια προετοιμασίας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί, ο κ. Μυτιληναίος τα χαρακτήρισε ικανοποιητικά εν μέσω του δυσμενούς περιβάλλοντος στον κλάδο.

Ο κ. Μυτιληναίος ρωτήθηκε από τους αναλυτές για την εισαγωγή μετοχών της εταιρείας και σε διεθνές χρηματιστήριο (dual listing).

Ο ίδιος απάντησε πως «η εταιρεία βρίσκεται ψηλά στις διεθνείς επενδυτικές λίστες των εταιρειών σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη. Ωστόσο η κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι χαμηλή. Έχει γίνει πρόοδος και δεν σας κρύβω ότι είμαστε σε επαφή με επενδυτικούς οίκους για την ενίσχυση της χρηματοδότησης μας είτε με τη μορφή της εισαγωγής σε κάποιο χρηματιστήριο είτε με τη μορφή έκδοσης ομολόγου. Αυτό που σας συστήνω είναι να μη βλέπετε μεμονομένα το θέμα της εισαγωγής της εταιρείας σε κεφαλαιαγορά. Να βλέπετε το θέμα συνολικά και πως η Mytilineos διεθνοποιείται».

Σε ό,τι αφορά τις μηδενικές τιμές ενέργειας, τόνισε ότι θα έχουμε όλο και συχνότερα τέτοια φαινόμενα, δεδομένης της αύξησης των ΑΠΕ. Τόνισε όμως ότι οι ΑΠΕ απαιτούν και περισσότερες μπαταρίες και μίλησε για την ανάγκη της αποθήκευσης ενέργειας. Αυτό κατά τον κ. Μυτιληναίο αποτελεί πλεονέκτημα για την Αλουμίνιο της Ελλάδος, η οποία λειτουργεί σαν «μπαταρία».

Ο πρόεδρος του ομίλου υπενθύμισε πως το δεύτερο εξάμηνο του έτους υπάρχουν επενδύσεις που εισέρχονται σε φάση υλοποίησης και συνεπώς αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επίπεδα της κερδοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ