Aegean: Χρονιά δυναμικής ανάπτυξης το 2023 – Τι θα ισχύσει με τα warrants

Aegean: Χρονιά δυναμικής ανάπτυξης το 2023 – Τι θα ισχύσει με τα warrants

O πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει τη ρευστότητα να αποκτήσει το δικαίωμα εξαγοράς των warrants

Χρονιά δυναμικής ανάπτυξης θα είναι το 2023, για τον όμιλο της Aegean όσον αφορά τα έσοδα και την κερδοφορία με σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα.

Ειδικά το φετινό πρώτο εξάμηνο θα είναι το πρώτο κερδοφόρο στην ιστορία του ομίλου, σε συνέχεια και των πολύ καλών επιδόσεων του παραδοσιακά αδύναμου α’ τριμήνου λόγω της υψηλής εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού.

Aυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτρη Γερογιάννη να αναφέρεται στις πολύ υψηλές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου όπου η εταιρεία έχει ήδη μεταφέρει 6,7 εκατ. επιβάτες +42% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2022 με 8,7 εκατ. χιλιομετρικές θέσεις και υψηλό συντελεστή πληρότητας, στο 82%, από 74% το 2022 με συνακόλουθα σημαντικά έσοδα ανά πτήση.

Όπως σημείωσε, ο αερομεταφορέας προσφέρει συνολικά 18 εκατομμύρια θέσεις, εκ των οποίων 11 εκατομμύρια θέσεις στο δίκτυο εξωτερικού. Πρόκειται για 2 εκατομμύρια περισσότερες θέσεις, σε σχέση με το 2022, με την αεροπορική να επιχειρεί σε 165 προορισμούς σε 46 χώρες με 272 απευθείας δρομολόγια και με ένα στόλο 76 αεροσκαφών.

«Είναι το μεγαλύτερο δίκτυο και ο καλύτερος στόλος με τον οποίο έχουμε επιχειρήσει και το οποίο εξυπηρετούμε στην ιστορία μας» σημείωσε.

Η αεροπορική κατά το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε περαιτέρω βελτίωση επιδόσεων, με τις πληρότητες να ξεπερνούν το 83%, έχοντας επαναφέρει το 93% της προ πανδημίας χωρητικότητας σε διαθέσιμες θέσεις.

Η διοίκηση αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ήδη από το Μάρτιο του 2023 έχει αποπληρωθεί το σύνολο των δανείων που έλαβε στη διάρκεια της πανδημίας, όπως και σειρά άλλων υποχρεώσεων, με πολύ σημαντικό το στοιχείο τώρα ότι ο όμιλος έχει συνολικά αυτή την στιγμή 11 αεροσκάφη ελεύθερων βαρών πιστώσεων ή δανείων ή κόστους μισθώσεων, από μόλις 4 το 2019.

Για τα warrants του Δημοσίου, ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει τη ρευστότητα να αποκτήσει το δικαίωμα εξαγοράς των warrants, καταβάλλοντας τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας τιμής της μετοχής και των 3,2 ευρώ έναντι των οποίων έγινε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας του 2021.

Σημειώνεται ότι βάσει των όρων της συμφωνίας χρηματοδότησης της εταιρείας, που εγκρίθηκε από την Κομισιόν, δόθηκε το δικαίωμα στο ελληνικό δημόσιο να αποκτήσει περίπου το 10% του κεφαλαίου της Aegean. Το ελληνικό Δημόσιο, μπορεί να προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματός μέχρι τις 3 Ιουλίου 2026 με χρονική αφετηρία την 3η Ιουλίου του 2023.

«Όταν και εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο μας κοινοποιήσει την πρόθεσή του να ασκήσει αυτό το δικαίωμα, τότε η εταιρεία μας έχει 60 ημέρες να απαντήσει, αν θα δεχθεί τη συμμετοχή του Δημοσίου με αυτούς τους όρους ή όπως προβλέπει η μεταξύ μας συμφωνία θα εξαγοράσει το δικαίωμα του Δημοσίου πρακτικά, πληρώνοντας τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας τιμής της μετοχής και των 3,2 ευρώ που έγινε το 2021 η αύξηση κεφαλαίου» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ