Mytilineos: Ξεκινά κάλυψη η Morgan Stanley με τιμή στόχο τα 43 ευρώ

Mytilineos: Ξεκινά κάλυψη η Morgan Stanley με τιμή στόχο τα 43 ευρώ

Στο θετικό σενάριο εκτιμά ότι το upside για τη Mytilineos φτάνει στα 59 ευρώ

Με σύσταση overweight και τιμή-στόχο στα 43 ευρώ ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή της Mytilineos η Morgan Stanley.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι το περιθώριο ανόδου για τη μετοχή διαμορφώνεται στο 30% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εισηγμένη είναι η πρώτη εταιρία που επιλέγει να καλύψει η Morgan Stanley στην Ελλάδα εκτός τραπεζών.

Η Morgan Stanley δίνει την υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή ενώ και οι εκτιμήσεις της ξεπερνούν το consensus της αγοράς. Στο θετικό σενάριο εκτιμά ότι το upside για τη Mytilineos φτάνει στα €59.

Ξεχωρίζει τη MYTILINEOS ως εξαιρετική επενδυτική (unique) λόγω των συνεργιών του επιχειρηματικού της μοντέλου, της διαφοροποιημένης ανάπτυξης των ΑΠΕ και της Μεταλλουργίας που λειτουργεί ως μηχανή παραγωγής μετρητών λόγω της ανταγωνιστικότητάς της

Σημειώνει τα κοινά χαρακτηριστικά της MYTILINEOS με τη NORSK HYDRO και το πλεονέκτημα το Αλουμίνιο να λειτουργεί ως μπαταρία υποστηρίζοντας τα ΑΠΕ. Τονίζονται επίσης οι ισχυρές επιδόσεις ESG αλλά και το προφίλ που συνδυάζει ανάπτυξη, χαμηλή μόχλευση, εξαιρετικό πιστωτικό προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρή μερισματική απόδοση.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο εξαιρετικό track record του management

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ