Ποιοι και γιατί θέλουν νέο φορέα με ισχυρό επικεφαλής- Η σφήνα Ηλιόπουλου(?) και η Αττική Οδός

Ποιοι και γιατί θέλουν νέο φορέα με ισχυρό επικεφαλής- Η σφήνα Ηλιόπουλου(?) και η Αττική Οδός

Το όνομα του φερόμενου προσώπου είναι γνωστό στο fpress- εύλογα δεν αναφέρεται- λίγη υπομονή, μερικές μέρες ενδεχομένως και Δευτέρα-Τρίτη να συγκεκριμενοποιηθούν οι εξελίξεις.

H σημερινή συνεδρίαση έμεινε για να "κλείσει" η προεκλογική περίοδος (και ) για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Κοντή γιορτή, που λένε για να επιβεβαιωθούν (ή όχι) οι δημοσκοπήσεις που δίνουν διαφορές ακόμη και μεγαλύτερες της 21ης Μαϊου. Ωστόσο, αυτό που δεν χωρά αμφισβήτηση αφορά στις διεργασίες που συντελούνται παρασκηνιακά στον ευρύτερο "κεντρο-αριστερό" χώρο με σκοπό την συγκρότηση ενός νέου φορέα ικανού να διεκδικήσει μερίδια από ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ- απογοητευμένους ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. Επιδίωξη των συγκεκριμένων κέντρων (επιχειρηματικών, επενδυτικών και πολιτικών με διασυνδέσεις και εκτός συνόρων) είναι η δημιουργία ενός "αντι-Μητσοτάκη" ικανού να διαδραματίσει ρόλο την "επόμενη ημέρα". Το όνομα του φερόμενου προσώπου είναι γνωστό στο fpress- εύλογα δεν αναφέρεται- λίγη υπομονή, μερικές μέρες ενδεχομένως και Δευτέρα-Τρίτη να συγκεκριμενοποιηθούν οι εξελίξεις.

====================================================

Σφήνα Ηλιόπουλου

-Για "σφήνα" Ηλιόπουλου στην διαδικασία συγχώνευσης Attica Συμμετοχών-ΑΝΕΚ, κάνουν λόγο κύκλοι της Ακτής Μιαούλη. Προχθές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εισηγήθηκε θετικά για το σχέδιο, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται στις 12 Ιουλίου, οπότε και θα συνεδριάσει η ολομέλεια. Σημειωτέον πως, η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική, γεγονός που αφήνει...χαραμάδες για ενδεχόμενες εξελίξεις στο διάστημα που ακολουθεί. Ενα από τα σενάρια θέλει τον Μάριο Ηλιόπουλο να μπαίνει "σφήνα" στην διαδικασία, απευθυνόμενος στις πιστώτριες τράπεζες και προσφέροντας τους ένα εύλογο τίμημα, για να αποκτήσει αυτός τις μετοχές της ΑΝΕΚ. Μάλλον μέσω της κόρης του Δέσποινας- κατά πάσα βεβαιότητα μέσω των κυπριακών εταιρειών της-. Το fpress επιχείρησε να επικοινωνήσει με την πλευρά του suis generis Mario- δεν κατέστη δυνατό- ωστόσο από έγκυρη πηγή του "λιμανιού" το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν διαψεύσθηκε. "Το σίγουρο είναι, πως ο Μάριος δεν το έχει αφήσει έτσι..." μας διαμηνύθηκε. Θα δείξει.

================================================

Θέλει την Αττική Οδό η Ελλάκτωρ

Λίγες μέρες αργότερα- 17 Ιουλίου- είναι η προγραμματισμένη ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την νέα σύμβαση της "Αττικής Οδού". Αυτό ισχύει- μέχρι τώρα- δεν έχει αλλάξει κάτι, είπε ο Ευθύμιος Μπουλούτας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, χθες στην γ.σ μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Το σίγουρο είναι πως η εισηγμένη- μέσω της κ/ξ- θα είναι παρούσα, και μάλιστα υποβάλλοντας προσφορά άκρως ανταγωνιστική. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εξήγησε γιατί πωλήθηκε ο ΑΚΤΩΡ (Κατασκευές- η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις παραμένει στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ) καθώς το καθαρά κατασκευαστικό ήταν για-σχεδόν- μία 10ετία ζημιογόνο.

================================================

H Ideal σε νέο υψηλό

-Μία συνεδρίαση- μόλις μία- χρειάστηκε το team του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου για να αποκατασταθούν οι νέες ισορροπίες-κυρίως- επενδυτικά. Ετσι, την Τετάρτη ημέρα ανακοίνωσης του deal με τα Attica Stores, η μετοχή της Ideal Holdings διέγραψε διακύμανση 5,12-4,89 ευρώ, για να ακολουθήσει-χθες Πέμπτη- η θεαματική αντίδραση από τα 4,885 έως τα 5,34 ευρώ, που αποτελεί και νέο υψηλό για το χαρτί.

=====================================================

Τσακίρης για ΕΤΕπ

Για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προορίζεται ο Γιάννης Τσακίρης. Επιτυχής η θητεία του ως υφ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά γενική εκτίμηση θα μπορούσε να βοηθήσει από την ΕΤΕπ, εάν και εφ' όσον αναλάβει τελικά την θέση του αντιπροέδρου, όπως ακούγεται τελευταία. Με επικεφαλής τη Μαργκρέτ Βεστάγκερ, καθώς την Δανή εκτός από το σκανδιναυϊκό μπλοκ υποστηρίζει και το Παρίσι.

===================================================

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ