Mytilineos: Στα 37 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο η Citi – Σύσταση «buy»

Mytilineos: Στα 37 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο η Citi – Σύσταση «buy»

H Citi εντοπίζει τρεις βασικούς καταλύτες που υποστηρίζουν το re-rate της Mytilineos σε αυτά τα νέα επίπεδα κερδοφορίας

Στα 37 ευρώ, από 30 ευρώ που ήταν προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή στόχο για την Mytilineos η Citi διατηρώντας τη σύσταση για «αγορά».

Η έκθεση επισημαίνει τα επιτεύγματα της ελληνικής εισηγμένης, με έμφαση στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, αναφορικά με το portfolio ΑΠΕ που έχει διπλασιαστεί, ενώ στον κλάδο της Μεταλλουργίας συγκρίνει τα μεγέθη της με την Norsk Hydro, επισημαίνοντας ότι θα την ξεπεράσει αναφορικά με το περιθώριο κέρδους στο Αλουμίνιο.

Συγκεκριμένα, η Citi, στο report της, εντοπίζει τρεις βασικούς καταλύτες που υποστηρίζουν το re-rate της Mytilineos σε αυτά τα νέα επίπεδα κερδοφορίας:

1. Η νέα οργανωτική δομή της Mytilineos, ευνοεί την καλύτερη κατανόηση του growth story της εταιρείας.

2. Η ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς έχει διπλασιάσει το portfolio της τους τελευταίους 18 μήνες, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του «πράσινου» EBITDA στα επόμενα έτη στο 50% των συνολικών EBITDA.

3. Η «πράσινη» μετάβαση του Αλουμινίου φαίνεται να συντελείται τα επόμενα 1-2 έτη, οδηγώντας σε πιθανά «πράσινα» premiums, ενώ η Mytilineos εκτιμάται ότι θα έχει καλύτερα περιθώρια κέρδους ακόμα και από τη Norsk Hydro.

Τα τελευταία δυο, είναι και αυτά τα σημεία που για τη Citi, τοποθετούν τη Mytilineos ως μία εταιρεία με best-in-class ESG χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, ο αναλυτής της Citi, αναμένει περαιτέρω rerating για τη μετοχή σε συνέχεια του Corporate Restructuring και στο θετικό σενάριο ανεβάζει την τιμή στόχο στο επίπεδο των 44 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ