Alibaba: Προτεραιότητα η Ευρώπη - Στόχος η δημιουργία τοπικών επιχειρήσεων

  Alibaba: Προτεραιότητα η Ευρώπη - Στόχος η δημιουργία τοπικών επιχειρήσεων

«Ξεκινήσαμε με ένα πιλοτικό έργο στην Ισπανία το οποίο θα επεκταθούμε σε όλη την Ευρώπη», είπε ο πρόεδρος της εταιρείας

 

Ο όμιλος Alibaba θα καταστήσει την Ευρώπη κορυφαία προτεραιότητα καθώς επικεντρώνεται στη δημιουργία τοπικών επιχειρήσεων και διαδικτυακών πλατφορμών εκτός Κίνας, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

"Αυτό που θα εστιάσουμε περισσότερο στο μέλλον είναι να δημιουργήσουμε τοπικές επιχειρήσεις, έτσι θα δείτε κάτι που ονομάζεται TMall που έχουμε στην Κίνα να γίνεται TMall στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξυπηρετούμε τοπικές μάρκες και τοπικούς πελάτες στις τοπικές αγορές," είπε ο J. Michael Evans σε συνέδριο τεχνολογίας στο Παρίσι.
«Ξεκινήσαμε με ένα πιλοτικό έργο στην Ισπανία το οποίο θα επεκταθούμε σε όλη την Ευρώπη», είπε.

Η Alibaba ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα χωριστεί σε έξι μονάδες και θα διερευνήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων ή τις καταχωρίσεις για τις περισσότερες από αυτές, μετά από μια διετή κανονιστική καταστολή στον τεχνολογικό τομέα της Κίνας.

Οι δραστηριότητές της στο ηλεκτρονικό εμπόριο πρόκειται να χωριστούν, με τη μία πλευρά να καλύπτει τις εγχώριες αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba και την άλλη τις αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου στο εξωτερικό, όπως το Lazada, που εξυπηρετεί τη Νοτιοανατολική Ασία, και το AliExpress.

Το Taobao και το TMall είναι οι κυρίαρχες αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα.

Ερωτηθείς για τον ιδρυτή της Alibaba, Jack Ma, τον πιο γνωστό επιχειρηματία της Κίνας, ο οποίος αποσύρθηκε από τη δημόσια θέα στα τέλη του 2020 μετά από μια ομιλία που επέκρινε το ρυθμιστικό σύστημα της Κίνας, είπε ότι ο Ma παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alibaba και εξακολουθεί να νοιάζεται πολύ για την εταιρεία.

Ο Ma έφυγε από την ηπειρωτική Κίνα στα τέλη του 2021 για θητείες στην Ιαπωνία, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη, σύμφωνα με φωτογραφίες, αλλά επέστρεψε τον Μάρτιο, μια μέρα πριν η Alibaba ανακοινώσει την αναδιάρθρωσή της. Δεν έχει κάνει δημόσια σχόλια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

"Ο Jack είναι ζωντανός, είναι καλά, είναι χαρούμενος. Διδάσκει σε πανεπιστήμιο στο Τόκιο και περνά περισσότερο χρόνο στην Κίνα", είπε ο Evans .

"Είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alibaba. Αυτή είναι η εταιρεία του, νοιάζεται για αυτήν την εταιρεία σήμερα όσο και όταν την ξεκίνησε και περιμένω ότι αυτό θα συνεχιστεί για όσο καιρό είναι εδώ η Alibaba και ο Jack Ma."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ