GM και SDI θα κατασκευάσουν εργοστάσιο μπαταριών 3 δισ. δολαρίων στην Ιντιάνα

 GM και SDI θα κατασκευάσουν εργοστάσιο  μπαταριών 3 δισ. δολαρίων στην Ιντιάνα

Το κοινό εργοστάσιο της GM και της Samsung SDI κοντά στο New Carlisle της Ιντιάνα στοχεύει να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 30 γιγαβατώρες (GWh)

 

Η General Motors και η Samsung SDI θα κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο κυψελών μπαταριών EV άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ιντιάνα που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2026, δημιουργώντας 1.700 θέσεις εργασίας, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι θα επενδύσουν περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών EV στις ΗΠΑ, αλλά δεν κατονόμασαν την τοποθεσία.

Το κοινό εργοστάσιο της GM και της Samsung SDI κοντά στο New Carlisle της Ιντιάνα στοχεύει να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 30 γιγαβατώρες (GWh). Το εργοστάσιο θα παράγει πρισματικές και κυλινδρικές μπαταρίες υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung SDI, Yoonho Choi, δήλωσε: «Διασφαλίζοντας την Ιντιάνα ως ισχυρό έδαφος μαζί με την GM, η Samsung SDI θα προμηθεύσει προϊόντα με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και ποιότητας σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις ΗΠΑ να προχωρήσουν σε μια εποχή ηλεκτρικών οχημάτων».

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ οριστικοποίησε ένα δάνειο 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κοινοπραξία GM-LG Energy Ultium Cells LLC στα τέλη του περασμένου έτους. Οι εταιρείες κατασκευάζουν ένα εργοστάσιο 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Μίσιγκαν, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2024.

Η GM αναμένει να κατασκευάσει 400.000 ηλεκτρικά οχήματα (EVs) στη Βόρεια Αμερική από το 2022 έως τα μέσα του 2024 και να αυξήσει τη χωρητικότητα σε 1 εκατομμύριο μονάδες ετησίως στη Βόρεια Αμερική το 2025. Το Reuters ανέφερε τον Απρίλιο ότι η GM εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής τουλάχιστον δύο επιπλέον εργοστασίων EV στην κορυφή από τα τέσσερα πρώτα για να καλύψει τη μελλοντική ζήτηση EV.

Ο Πρόεδρος της United Auto Workers Shawn Fain και ο αμερικανός γερουσιαστής Bernie Sanders τον Απρίλιο κατηγόρησαν την GM LG Ohio JV επειδή πληρώνει τους εργαζομένους πολύ λιγότερα από τους υπαλλήλους του εργοστασίου συναρμολόγησης, παρόλο που επωφελείται από φορολογικές εκπτώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Samsung στη Νότια Κορέα πέρυσι, προέτρεψε τις εταιρείες να «συνάψουν συνεργασίες» με «αμερικανικά συνδικάτα», λέγοντας ότι οι κοινοπραξίες «που κατασκευάζουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων θα γίνουν ισχυρότερες από συλλογικές διαπραγματεύσεις» με τα συνδικάτα των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ