Οι προσομοιωτές της Aegean και το χαρτοφυλάκιο της Alpha Trust Ανδρομέδα

Οι προσομοιωτές της Aegean και το χαρτοφυλάκιο της Alpha Trust Ανδρομέδα

Στο διάδρομο απογείωσης οι... προσομοιωτές της Aegean Airlines

Σε τροχιά υλοποίησης τις προσεχείς εβδομάδες, το εκπαιδευτικό κέντρο προσομοίωσης της Aegean Airlines σε συνεργασία με την CAE. Με την ανακοίνωση του κατασκευαστή του έργου το επόμενο διάστημα το project εισέρχεται στην ουσιαστική φάση υλοποίησης του που, σε πλήρη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επτά προσομοιωτές πλήρους πτήσης. Ο πρώτος θα φτάσει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο- πρακτικά μέχρι τότε θα πρέπει να μέρος της εγκατάστασης να είναι έτοιμο και λειτουργικό, με τις πρόδρομες εργασίες αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων της νέας τεχνικής βάσης να έχουν ήδη ξεκινήσει. Οπως αναφέρθηκε κατά την αποστολή στη Μαδρίτη χρειάζονται δύο με τρεις μήνες προκειμένου οι προσομοιωτές να τεθούν σε λειτουργία. Τέλος του έτους το Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσης θα είναι έτοιμο προς λειτουργία, σταδιακά θα προστίθενται και άλλοι στο πλάνο της επένδυσης 36 εκατ. για την δημιουργία του νέου εκπαιδευτικού κέντρου μέρους του ευρύτερου των 140 εκατ. για το πρώτο οικοσύστημα υπηρεσιών αερομεταφορών στην Ελλάδα.

Ενα σημαντικό project αυτό των 140 εκατ. που όπως επισημαίνουν αναλυτές αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης, μεθοδικής και προσεκτικά σχεδιασμένης στρατηγικής του team Βασιλάκη (με την συνδρομή του νουνεχούς Δημήτρη Γερογιάννη και ειδικότερα όσον αφορά στο Κέντρο Προσομοίωσης του Παναγιώτη Σίσκου-διευθυντής εκπαίδευσης του ομίλου- όπως και του ενδελεχούς γνώστη των οικονομικών Γιάννη Παναγιωτόπουλου-επικεφαλής Οικονομικού Σχεδιασμού-). Οντως η AEGEAN θα μπορούσε να αποδειχθεί ο game changer της κεντρικής προσπάθειας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με αυτονόητα οφέλη για το εθνικό ΑΕΠ. Συμφωνίες όπως αυτή με την TUI France-που θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναγνωρισιμότητα σε ευρωπαϊκό/διεθνές επίπεδο, εγχειρήματα λ.χ. της AnimaWings με διείσδυση σε ταχύτατη ανερχόμενες τουριστικά αγορές (Ρουμανίας), ενίσχυση της παρουσίας στην αγορά της Μέσης Ανατολής/Αραβικής χερσονήσου (Κουβέϊτ, Νταμμάμ) και όσων θα ξεδιπλωθούν συν τω χρόνω αποτελούν εχέγγυα για τα επενδυτικά σπίτια προκειμένου να "δουν" την AEGEAN ως μία μεσο-μακροπρόθεσμη επιλογή για την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους με προοπτική αποτιμήσεις που θα υπερβαίνουν αισθητά την τρέχουσα των 710 εκατ. ευρώ.

================================================

Η Αlpha Trust Ανδρομέδα σε σημείο "καμπής"

Η μοναδική εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από τους παραδοσιακούς ανιχνευτές υποτιμημένων αξιών στην Ελληνική αγορά μετοχών και ομολόγων βρίσκεται μετά από 23 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας σε σημείο καμπής. Εχοντας για ακόμη μία φορά "πιάσει" την τάση της αγοράς, μετέβαλε εν μέρει την σύνθεση του χαρτοφυλακίου της ενισχύοντας τις θέσεις σε μετοχές εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης επιτυγχάνοντας υψηλές αποδόσεις με χαμηλό ρίσκο Τακτική που ακολούθησε το δεύτερο 6μηνο του 2022 υλοποιώντας, συνδυαστικά, αύξηση κεφαλαίου 12,2 εκατ. ισχυροποιώντας έτι περισσότερο την "εσωτερική αξία" του χαρτοφυλακίου της. Στην αγορά από το 2000 (συγκεκριμένα από τις 25 Ιουλίου) την περίοδο της απαρχής διόρθωσης του ΧΑ μετά την κορύφωση του φρενήρους ράλι του 1998-1999 ) με πρωτοβουλία της Alpha Trust και τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού μετόχων (λιγότερων από 100) πελατών της και άλλων επιλεγμένων επενδυτών (μεταξύ των οποίων ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και νομικών προσώπων και επιχειρηματιών) η ΑΕΕΑΧ πετυχαίνει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ όσον αφορά στην αποδοτικότητα διαχείρισης επενδύσεων χαρτοφυλακίου υπό τις οδηγίες του Βασίλη Κλέτσα και μίας σοφιστικέ ομάδας στελεχών. "Οι εταιρείες από τη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση έχουν κρυμμένες υπεραξίες..." το μότο του Βασίλη Κλέτσα- διευθύνοντος συμβούλου- στην ενημέρωση των αναλυτών, προχθές Τετάρτη.

Πράγματι το ΤΟΡ 10 των θέσεων της ΑΕΕΑΧ είναι σε Quest, TITAN, Viohalco, Jumbo, Πετρόπουλος, Πλαστικά Θράκης, Flexopack, OTE, Entersoft και Cenergy Holdings, δλδ 50%/50% για blue chips/mid caps- ίσως η μεγαλύτερη έκθεση εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου σε "χαρτιά" από το πιο...κάτω ράφι (βάσει χρηματιστηριακής αξίας). Ποσόστωση που μεγεθύνεται σε μικρότερες μετοχικές θέσεις/έκθεση. Με το 90% επενδεδυμένο σε μετοχές και το 10% σε ομόλογα και μετρητά, η διοίκηση θα προτείνει στην γενική συνέλευση της προσεχούς Τετάρτης (17/5) τη διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο και δεύτερης μέσα στο 2023. Από τους στόχους- για αυτό και η αρχική αναφορά για "σημείο καμπής" η ενίσχυση της εμπορευσιμότητας, η μείωση του discount συνδυαστικά με την πάγια πολιτική γενναιόδωρων διανομών αποτέλεσμα της επίτευξης υψηλών αποδόσεων σε χρονικό επενδυτικό ορίζοντα.

==================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ