Λονδίνο -Νέα Υόρκη σε ...20 λεπτά

Λονδίνο -Νέα Υόρκη σε ...20 λεπτά
Το Antipode, το αεροπλάνο της νέας γενιάς, μπορεί να μεταφέρει επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε μόλις 20 λεπτά.

Η ιδέα για το Antipode προήλθε από τον Καναδό σχεδιαστή Charles Bombardier, με τον σχεδιασμό του να στηρίζεται σε μία νέα τεχνική που ονομάζεται "long penetration mode", η οποία επιτρέπει στο αεροπλάνο να φτάσει σε ιλιγγιώδεις ταχύτητες πολύ πιο γρήγορα από τα σημερινά τζετ.

Όπως αναφέρει ο Independent, το τζετ θα μπορεί να μεταφέρει δέκα επιβάτες και θα απογειώνεται από ένα κανονικό διάδρομο του αεροδρομίου. Από εκεί θα σηκώνεται κάθετα από το έδαφος στα 40.000 πόδια και μόλις φτάσει σε αυτό το σημείο, οι ενισχυμένοι πύραυλοι που διαθέτει θα τον "εκτοξεύουν" με ταχύτητα μέχρι και 24 Mach (δέκα φορές πιο γρήγορα από το Concorde και 21 φορές την ταχύτητα του ήχου).

Θα είναι σε θέση να πετάξει με 16.000 μίλια ανά ώρα, τη στιγμή που ένα συμβατικό τζετ Boeing 747 μπορεί να φτάσει τα 570 μίλια ανά ώρα.

Παράλληλα, το Antipode θα μπορεί να κάνει τον γύρο όλου του πλανήτη σε χρόνο λιγότερο από όσο απαιτείται για να παρακολουθήσετε έναν... ποδοσφαιρικό αγώνα!

Ο Bombardier είπε στο BBC: «Η ιδέα της μετάβασης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ας πούμε σε 20 λεπτά – αυτό είναι που πιστεύω ότι πραγματικά εντυπωσιάζει τους ανθρώπους.

Είναι κάτι που πάντα οι άνθρωποι ήθελαν. Ένα σύστημα μεταφοράς που θα μπορούσε να σας μεταφέρει από τη μία πλευρά της Γης στην άλλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ