Πως το μεγαλύτερo hedge fund στον κόσμο έβγάλε 22,5 δισ. σε 18 μήνες

Πως το μεγαλύτερo hedge fund στον κόσμο έβγάλε 22,5 δισ. σε 18 μήνες
Οι πρόσφατες μέτριες αποδόσεις δεν έχουν πτοήσει τη Bridgewater Associates, τo μεγαλύτερo hedge fund στον κόσμο, να βγάλει 22,5 δισ. δολάρια από τις επενδύσεις του, τους τελευταίους 18 μήνες.

Η Bridgewater, η οποία διοικείται από τον Ray Dalio, πέρασε ένα από τα χειρότερα έτη στην ιστορία της, τη φετινή χρονιά, καθώς η απόδοσή του έπεσε κατά 9,4% στα τέλη Αυγούστου, την ώρα που ο μέσος όρος της απόδοσης των hedge funds άγγιξε το 3,5% την τρέχουσα χρονιά. Η επίδοση είναι σαφώς χαμηλότερη από το 12%, που είναι η μέση απόδοση του hedge fund για περισσότερα από 20 χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, το fund συνεχίζει να στηρίζει τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει έως τώρα και αυτή είναι τα συνολικά 69 δισ. δολάρια που τοποθετήθηκαν στην Pure Alpha. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Bridgewater Associates εξασφάλισε ακόμα 11 δισ. δολάρια, τα περισσότερα νέα κεφάλαια από το 2009, για να στηρίξει τις εταιρείες του, όπως αναφέρει το Fortune.

Αυτή η κίνηση αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, τη στιγμή που οι επενδυτές δείχνουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στα hedge funds, καθώς περίπου 55,9 δισ. δολάρια “αποσύρθηκαν” από αυτά μέχρι το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με την eVestement. Αλλά η ικανότητα της Bridgewater να εξασφαλίζει χρήματα σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι σαφής ένδειξη της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από τους μετόχους της και τους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ