Ποιος είναι ο πιο φθηνός μήνας για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό

Ποιος είναι ο πιο φθηνός μήνας για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό
Ο φθηνότερος μήνας για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό είναι ο Ιανουάριος, σύμφωνα με το booking.com. Αν ψάχνετε για οικονομικές διακοπές πρέπει να επιλέξετε τον προορισμό σε συνάρτηση με τον μήνα του χρόνου που «συμφέρει» να τον επισκεφθείτε.

Τι κάνει τις τιμές για τον ίδιο προορισμό να διαφέρουν τόσο πολύ αναλόγως με την εποχή; Οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας λόγος είναι το πότε συμπίπτουν οι εθνικές γιορτές. Άλλη μια αιτία είναι τα διάφορα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα ή περίοδοι όπου υπάρχει κινητικότητα σχετικά με εταιρικά συνέδρια. Τέλος, τον σημαντικότερο ρόλο παίζει το κλίμα κάθε χώρας.

Παρακάτω δείτε διάσημους τουριστικούς προορισμούς και ποιος είναι ο «φθηνότερος μήνας» για να τους επισκεφθείτε.

LOS ANGELES: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Μπορείτε να πληρώσετε κατά 33% λιγότερο στα ξενοδοχεία της πόλης των Αγγέλων αν την επισκεφθείτε τον Ιανουάριο καθώς η διαμονή για ένα βράδυ στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων πέφτει στα 212 δολάρια κατά μέσο όρο.

MELBOURNE: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ο Ιανουάριος είναι ο καταλληλότερος μήνας για να ταξιδέψετε στην Μελβούρνη καθώς είναι η ενδιάμεση εποχή: μετά τα Χριστούγεννα και πρίν το Australian Open, ένα από τα πιο γνωστά τουρνουά τένις παγκοσμίως. Από 150 δολάρια που θα δίνεται στην peak σεζόν για τη διαμονή σας, τον Ιανουάριο η τιμή θα κατέβαινε στα 110 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

BUENOS AIRES: ΜΑΡΤΙΟΣ
Ο Μάρτιος δεν είναι ο πιο ζεστός μήνας για εξορμήσεις, αλλά η άνοιξη στο Buenos Aires είναι σας γλυκό φθινόπωρο, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να εξερευνήσετε ευχάριστα την πόλη περπατώντας και να βρείτε διαμονή τεσσάρων αστέρων με μόνο 55 δολάρια το βράδυ!

COPENHAGEN: ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη, είναι η δημοφιλής τουριστική περίοδος για την μικρή αλλά πανέμορφη Κοπεγχάγη. Αν όμως την επισκεφθείτε μόλις έναν μήνα πριν, τον Απρίλιο, μπορείτε να εξασφαλίστε ως και 38% φθηνότερη τιμή για τα δωμάτιά σας με τον καιρό να έχει αρχίσει να γλυκαίνει και την μέρα να μεγαλώνει εξίσου.

LONDON: ΜΑΙΟΣ
Σίγουρα, επειδή είναι παγκόσμια πρωτεύουσα, το να βρείτε φθηνά εισιτήρια είναι δύσκολο. Όμως, το Λονδίνο έχει απρόσμενα καλές τιμές στη διαμονή τον Μάιο όπου μπορείτε να βρείτε καλό δωμάτιο στο κέντρο της πόλης με περίπου 216 δολάρια το βράδυ.

ΝEW YORK CITY: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Να διπλοτσεκάρετε ότι το δωμάτιό σας έχει πολύ καλό σύστημα κλιματισμού, καθώς το καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη μπορεί να είναι υπερβολικά θερμό! Ωστόσο, είναι η κατάλληλη περίοδος για να πιείτε δροσερά κοκτέιλς στα πιο διάσημα μπαρ και να επωφεληθείτε από τις εκδηλώσεις σε ταράτσες και ανοιχτούς χώρους που είναι τελείως δωρεάν. Επίσης, την περίοδο εκείνη «τρέχουν» οι μεγαλύτερες εκπτώσεις όσον αφορά τη διαμονή.

BERLIN: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Το Βερολίνο κατά τον Αύγουστο προσφέρει οικονομικά πακέτα διαμονής σε ξενοδοχεία που σε άλλες περιόδους θα ήταν τελείως απλησίαστα. Οι θερμοκρασίες είναι ανεκτές και θα σας επιτρέψουν να περιπλανηθείτε χωρίς να ζεσταίνεστε ή να κρυώνετε, τι άλλο να θέλει κανείς;

ROME: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει «κακή» εποχή του χρόνου για να επισκεφθεί κανείς τη Ρώμη. Από τη στιγμή όμως που σχεδόν όλοι Ευρωπαίοι και ειδικά οι νότιοι, παίρνουν τις άδειές τους τον Αύγουστο, η Ρώμη επανέρχεται στους ρυθμούς της τον Σεπτέμβρη και υποδέχεται τον τουρισμό από το «εξωτερικό» με τις τιμές για τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων να κυμαίνονται στα 130 ευρώ το βράδυ.

LAS VEGAS: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για τις πιο διασκεδαστικές- και ακραίες- διακοπές της ζωής σας από το LA. Αν είστε και λίγο τυχερός και κερδίσετε σε κάποιο τυχερό παιχνίδι, μπορεί και να διπλασιάσετε τη λίστα με τα ψώνια! Όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε, απολαμβάνοντας τις χαμηλότερες τιμές στη διαμονή τον Δεκέμβριο με εκπτώσεις που φτάνουν και το 60% κατά την τρίτη εβδομάδα του μήνα.

RIO DE JANIERO: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Σκεφθείτε να φύγετε από την χειμερινή Ευρώπη και να βρεθείτε στην ζεστή αμμουδιά της Copacabana! Αν και η υψηλή περίοδος στο Ριο ξεκινά τον Δεκέμβρη, ο Νοέμρβιος είναι μια πολύ καλή εποχή με τιμές 37% χαμηλότερες.

πηγή: Fortnegreece.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ