CBI: Θα υποχωρήσουν οι πωλήσεις λιανικής

CBI: Θα υποχωρήσουν οι πωλήσεις λιανικής
Θα μετριαστούν οι πωλήσεις στη Βρετανία

Ο ζεστός καιρός και μια εισροή τουριστών βοήθησαν τις βρετανικές εταιρίες λιανικής να ανακάμψουν από την πτώση μετά το Brexit, ωστόσο έρευνα της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI) δίνει ξεκάθαρες ενδείξεις ότι οι πωλήσεις αναμένεται να επιβραδυνθούν το φθινόπωρο.

Η έρευνα της CBI που εξετάζει κάθε μήνα την υγεία των πωλητών λιανικής και χονδρικής, κατέδειξε ότι οι εταιρίες είχαν τον Αύγουστο τις καλύτερες επιδόσειςτων τελευταίων έξι μηνών. Ο δείκτης όγκου των πωλήσεων λιανικής αυξήθηκε σε +9, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά του από το Φεβρουάριο. Η μέτρηση αντανακλά μιαισχυρή ανάκαμψηαπό το -14 του Ιουλίου.

Ωστόσο, η Anna Leach, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης στην CBI, επισημαίνει ότι οι πωλήσεις πιθανώςθα μετριαστούν το Σεπτέμβριοκαθώς ο δείκτης αναμενόμενων πωλήσεων κατάφερε να αγγίξειμόλις το +3για τον επόμενο μήνα, από -12 τον Αύγουστο.

Σε μια αποκαλυπτική ένδειξη για την προοπτική της βρετανικής βιομηχανίας λιανικής, η CBI τόνισε ότι οι εταιρίεςμειώνουν συστηματικά τις παραγγελίεςτους στους πωλητές χονδρικής τους τελευταίους έξι μήνες.

Όπως επεσήμανε ο Samuel Tombs, επικεφαλής οικονομολόγος για τη Βρετανία στην Pantheon Macroeconomics, η άνοδος του περασμένου μήνα στο δείκτη της CBIδε συνάδει με τα επίσημα στοιχείατης εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία έδειξαν ότι οι πωλήσεις λιανικής ενισχύθηκαν κατά 1,4% σε μηνιαία βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ