JP Morgan: "Μην περιμένετε πολλά από τη Γιέλεν"

JP Morgan: "Μην περιμένετε πολλά από τη Γιέλεν"
Το στέλεχος της JP Morgan Priscilla Hancock υποστηρίζει, ότι "θα ήταν φρόνιμο, να μην περιμένουμε πάρα πολλά από την Janet την Παρασκευή".

Την πεποίθηση της ότι ματαίως περιμένουν οι επενδυτές από την πρόεδρο της Fed, Janet Yellen, να δώσει στοιχεία για το πότε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια της, εξέφρασε σε συνέντευξή της στο CNBC το στέλεχος της JP Morgan, Priscilla Hancock.

"Η αγορά ελπίζει, ότι πρόκειται να μας δώσει διευκρινίσεις, όχι μόνο για μακροπρόθεσμες νομισματικές πολιτικές, αλλά και κάποια σαφήνεια σχετικά με την τρέχουσα νομισματική πολιτική" είπε, για να προσθέσει ότι "ωστόσο είναι πιθανό, ότι η αγορά πρόκειται να απογοητευτεί". Τόνισε δε, ότι "θα ήταν φρόνιμο, να μην περιμένουμε πάρα πολλά από την Janet την Παρασκευή".

Οι επενδυτές περιμένουν στην επικείμενη διάσκεψη την Παρασκευή στο Jackson Hole όπου θα μιλήσει η Janet Yellen, να δώσει κάποια συγκεκριμένη εικόνα, ως προς το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Fed.

Ωστόσο, η Hancock πιστεύει ακράδαντα, ότι η προσέγγιση της Yellen θα είναι εξαιρετικά προσεκτική και ότι θα συνεχίσει να επικεντρωνεται σε μια ποικιλία παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του κινδύνου και των συνολικών νομισματικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την Hancock, η JP Morgan προβλέπει, ότι αν πρόκειται να γίνει κάποια αύξηση των επιτοκίων της Fed, αυτή θα έρθει τον Δεκέμβριο, επικαλούμενη τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ και τον χαμηλό πληθωρισμό.

Ακόμη, η JP Morgan προβλέπει ότι θα συνεχιστεί το εξαιρετικά στενό εύρος διαπραγμάτευσης για τις αποδόσεις, ανεξάρτητα από τα θετικά οικονομικά στοιχεία, καθώς η αγορά παραμένει επιφυλακτική.