Οι 19 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο [λίστα]

Οι 19 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο [λίστα]
Παρά τις πρόσφατες τραγωδίες, τα ταξίδια με αεροπλάνο συνεχίζουν να είναι ένας απ’ τους ασφαλέστερους τρόπους μεταφοράς. Σύμφωνα με την αυστραλιανή ιστοσελίδα AirlineRatings.com, οι αεροπορικές εταιρείες του κόσμου μετέφεραν 3,6 δισ. επιβάτες σε 34 εκατομμύρια πτήσεις το 2015.

Η AirlineRatings.com κυκλοφόρησε πρόσφατα μια λίστα με τις 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες που επιλέγονται από ένα σύνολο 407 φορέων σε όλο τον κόσμο.

Για να καταρτίσει o κατάλογος, η ιστοσελίδα αξιολόγησε κάθε αεροπορική εταιρεία βάση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών, των θανατηφόρων περιστατικών τα τελευταία 10 χρόνια, των αποτέλεσμα της από τον έλεγχο ασφαλείας της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), και του αν η χώρα προέλευσης του είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους ασφάλειας των οκτώ σημείων της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας.

Ας τις δούμε:

AIR NEW ZEALAND

Η Air New Zealand ανέκαμψε μετά από μια περίοδο αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτή η «αναγέννηση» κορυφώθηκε όταν η ιστοσελίδα AirlineRatings.com της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

SINGAPORE AIRLINES

Η Singapore Airlines είναι παγκοσμίως γνωστή για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και τις αποτελεσματικές λειτουργίες. Το Skytrax βράβευσε την αεροπορική εταιρεία ως τη δεύτερη καλύτερη στον κόσμο. Να τονίσουμε πως η εταιρεία δεν έχει κανένα δυστύχημα από το 2000.

FINNAIR

Η Finnair, η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας, μπορεί να μην έχει κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως μερικές απ’ τις Σκανδιναβικές ανταγωνιστικές εταιρείες, αλλά έχει ένα απ΄τα καλύτερα ιστορικά σε θέματα ασφαλείας, αφού δεν έχει σημειώσει ατυχήματα από το 1960.

CATHAY PACIFIC

Το AirlineRatings.com έδωσε πρόσφατα στην Cathay Pacific τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεγάλων αποστάσεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.H αεροπορική εταιρεία ξεχωρίζει στον τομέα της ασφάλειας, αφού δεν έχει κανένα θανατηφόρο ατύχημα από το 1960.

EMIRATES

Από την ίδρυσή της το 1985, η Emirates έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου. Για πάνω από 30 χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει ένα σχεδόν τέλειο ρεκόρ ασφαλείας – χωρίς να έχει καταγράψει κανένα μοιραίο ατύχημα.

ETIHAD

Η Etihad έχει διατηρήσει επίσης ένα άψογο ρεκόρ ασφάλειας και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα η αεροπορική εταιρεία έχει αυξήσει το μέγεθος και τη φήμη της.

EVA AIR

Η Eva Air βραβεύτηκε ως η καλύτερη εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στην Ασία από το AirlineRatings.com. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα σοβαρό ατύχημα από την ίδρυσή της το 1988.

LUFTHANSA

Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό κολοσσό στις αερομεταφορές. Η εταιρεία που λειτουργεί από το 1955, βραβεύτηκε πρόσφατα ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη από την ιστοσελίδα και δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο ατύχημα από το 1993.

ALASKA AIRLINES

Μπορεί να ονομάζεται Alaska Airlines, αλλά είναι στην πραγματικότητα η έδρα της αεροπορικής βρίσκεται στο Σιάτλ και μετά την εξαγορά της Virgin America για 2,6 δις δολάρια παίζει βασικό ρόλο στον τομέα των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καταγράψει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα από το 2000.

VIRGIN AUSTRALIA

H Virgin Australia ιδρύθηκε το 1999 ως αερομεταφορέας χαμηλού κόστους με το όνομα Virgin Blue. Το 2011, η εταιρεία άλλαξε επιχειρηματικό μοντέλο και μετονομάστηκε σε Virgin Australia και από τότε θεωρείτε μια απ΄τις κορυφαίες εταιρείες. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει σημειώσει θανατηφόρα ατυχήματα στην ιστορία της.

AMERICAN AIRLINES

Μετά την πρόσφατα συγχώνευση με την US Airways, η American Airlines διαθέτει πλέον ένα στόλο περισσότερων από 900 κύριων τζετ. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει υποστεί κανένα ατύχημα από το 2001.

HAWAIIAN AIRLINES

Η Hawaiian Airlines ιδρύθηκε το 1929 με έδρα τη Χονολουλού και θεωρείται μια απ’ τις καλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ. Η αεροπορική διαθέτει ένα στόλο με περισσότερα από 50 αεροσκάφη και δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο ατύχημα.

JAPAN AIRLINES

Η Japan Airlines ιδρύθηκε το 1951 και ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιαπωνίας για περισσότερα από 60 χρόνια. Η εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα για περισσότερα από 30 χρόνια.

KLM

H KLM είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόπιστα ονόματα στον κλάδο των αερομεταφορών. Παρά το γεγονός ότι η KLM και Air France συγχωνεύθηκαντο 2004, οι δύο αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν υπό ξεχωριστές εταιρείες. Η KLM δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

SCANDINAVIAN AIRLINES

H Scandinavian Airlines ή SAS, με έτος ίδρυσης το 1946, είναι η εθνική αεροπορική εταιρεία της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας. Η εταιρεία σημείωσε τη τελευταία μοιραία συντριβή το 2001.

SWISS INTERNATIONAL AIR LINES

H Swiss International Air Lines ιδρύθηκε το 2002 από τα ερείπια της πτωχεύσασας Swissair. Το 2007, η εταιρεία έγινε μέρος του Ομίλου της Lufthansa και δεν έχει σημειώσει κανένα δυστύχημα στην ιστορία της.

UNITED AIRLINES

H United Airlines με έδρα το Σικάγο πήρε τη σημερινή της μορφή το 2012 με τη συγχώνευση United και Continental Airlines. Η United δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα σε περισσότερο από 20 χρόνια.

VIRGIN ATLANTIC

Με βάση το Crawley της Αγγλίας, η Virgin Atlantic είναι ένα πρωτότυπο εγχείρημα του δισεκατομμυριούχου Richard Branson. Από το 2012, το 49% της εταιρείας είναι υπό τον έλεγχο της Delta Air Lines. Η Virgin Atlantic δεν έχει σημειώσει καθόλου θανατηφόρα ατυχήματα στην ιστορία της.

QANTAS

Και η κορυφαία εταιρεία είναι η… Qantas απ’ την Αυστραλία – το Volvo του κλάδου των αερομεταφορών – μια εταιρεία της οποίας η φήμη και η μαγεία είναι χτισμένη πάνω στο καθαρό μητρώο ασφαλείας της. Η αεροπορική εταιρεία που μετρά 93 χρόνια λειτουργίας δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα από το 1951.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ