Πως ο ιδρυτής της Amazon έγινε σε μια μέρα πλουσιότερος κατά 671 εκατ. δολάρια

Πως ο ιδρυτής της Amazon έγινε σε μια μέρα πλουσιότερος κατά 671 εκατ. δολάρια
Ο ιδρυτής και CEO της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος, πούλησε ένα εκατομμύριο μετοχές από το μερίδιό του στην εταιρεία για 671 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρώσει ποτέ ο Μπέζος από πώληση μετοχικού μεριδίου του στην Amazon, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Geekwire.

Πουλώντας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο Μπέζος επωφελήθηκε από την ανοδική πορεία της τιμής της μετοχής. H Amazon είδε τη μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 13% τις δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση της έκθεσης κερδοφορίας της εταιρείας που έδειξε αύξηση εσόδων κατά 28% το πρώτο τρίμηνο του έτους και κέρδη 513 εκατομμυρίων δολαρίων (όταν ένα χρόνο πριν η εταιρεία κατέγραφε ζημιές ύψους 57 εκατομμυρίων δολαρίων).

Από τότε, η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει κάπως, αλλά παραμένει κατά 9% υψηλότερα απ’ ό,τι πριν τη δημοσίευση της τριμηνιαίας έκθεσης.

Η χρονική στιγμή της πώλησης, πάντως, ήταν προκαθορισμένη, βάσει ενός κανονισμού που επιτρέπει σε στελέχη μιας εταιρείας να πουλήσουν μετοχές δίχως να κατηγορηθούν για αθέμιτη εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών. Πώς; Ορίζοντας εκ των προτέρων ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πώλησης μετοχών.

Θεωρητικά, δηλαδή, ακόμα κι αν η τιμή της μετοχής της Amazon είχε μειωθεί π.χ. ύστερα από τη δημοσίευση απογοητευτικών αποτελεσμάτων, ο Μπέζος θα είχε και πάλι προβεί στην πώληση ενός εκατομμυρίου μετοχών βάσει της αρχικής του δέσμευσης.

Ο Μπέζος πλέον κατέχει 82 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, δηλαδή περίπου 17% του συνόλου των μετοχών. Και το μετοχικό του μερίδιο έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ